Annons:
Etikettmatprat
Läst 23252 ggr
SussieSt
2009-07-02 13:42

Istället för gelatin i bakning?

Någon som vet nåt användbart istället för gelatin i bakning? Dvs med samma "gele-ande" effekt? Hittat en ett recept jag vill ge mig på med gelatin… men gelatin är nej tack för min del. Eller så får jag helt enkelt hitta ett gelatinfritt recept… Hojta till om ni har nåt förslag…

Annons:
Åsa S
2009-07-02 14:22
#1

Agar agar, vegetariskt gelatinämne gjort på alger. Brukar ofta hittas i asiatiska butiker + ibland kan apoteket få tag på det + vissa hälsokostar har det också.

+Man kan shoppa det på postorder från ex. borgeby kryddgård

http://borgebykryddgard.jetshop.se/default.aspx

SussieSt
2009-07-02 14:57
#2

kanon… kollar hälskosten å apoteket på vägen hem…

Kattmynta
2009-07-03 16:06
#3

Dan sukker's Gelésocker finns i vanliga matbutiker. Helt veg såklart.

SussieSt
2009-07-14 11:18
#4

Köpt gelesocker… ska testa i nästa vecka… agar agar är också på g… fast börjar med gelesockret…

dijete
2009-07-14 17:37
#5

Vi har gjort Pannacotta med Gele sockret som du köpt, Det blev jätte bra :)

FeliciaS
2009-07-15 00:58
#6

Agar agar är ersättare för gelatin i bakverk osv. Titta in på bakverk så finns en del kunskap där ;) Har lagt upp en del recept med agar agar där också.

Pannacotta har jag gjort med Dansukker gelesocker multi, det funkar jättebra! :)

Mvh Felicia
medarbetare på Marsvin.ifokus

Annons:
SussieSt
2009-07-17 14:44
#7

bra tips. Tack!

HannaM
2009-07-17 23:58
#8

vad är det för gele i gelesocker som är vegetariskt? Användbart är det i alla fall.

FeliciaS
2009-07-18 18:16
#9

#8 Karragenan (rödalger) och fruktkärnmjöl ;)

Mvh Felicia
medarbetare på Marsvin.ifokus

HannaM
2009-07-18 18:19
#10

Så praktiskt=) För som sagt, det är användbart, brukar göra pannacotta och sen göra en geleartat sak att hälla ovanpå, tar en förpackning frysta bär och häller på gelesocker.. det brukar bli både gott och fint

[TrevorS]
2009-07-19 18:30
#11

Agar-Agar. Det är gjort på rödalger, blir genomskinligt när du använder det, finns billigast i matbutiker, kostar ca 10 kr för en påse och 1 msk är till 1 liter för att de ska bli gele så man kan snåla som bara den. Jag brukar göra veganska maränger på den.

Här kan ni se förpackningen och ett recept på silkestofu (fej-tofu) går snabbt att göra.

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.10024428

Casiopeia
2009-07-21 15:05
#12

#11 Vad är du vför vegan-trollkarl egentligen? Har du lyckats med maränger också!? Shit, jag trodde det var den enda omöjliga vegan-grejen! Har provat flera olika recept (även med agar-agar) och exprimenterat själv men det har inte blivit något vidare. Tell me more!Glad

~ medarbetare på amigurumi och vegan ~

[TrevorS]
2009-10-22 18:13
#13

#12. Jag är bara en vegan-trollkarl bara. =) Just det ja, jag måste lägga ut receptet på maränger du får gärna komma hit och göra det tillsammans med mig, men vi måste fixa en elvisp. =)

Annons:
kelfwing
2013-02-22 21:42
#14

P:å den här länken finns bilder på de flesta veg. gelatin-alternativ.

http://www.recepten.se/blogg/post/vegetariskt_gelatin/81

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

cokolada
2013-03-07 22:21
#15

Jag köpte precis hem agar agar från Goodstore. Tänk bara på att agar agar måste kokas och sen svalna innan det tjocknar medan gelatin läggs i kallt vatten, så du  får variera recepten lite. Pannacottan lär bli himmelsk  god ^^

Julle-A
2013-03-08 17:09
#16

http://www.rawfoodshop.se/agar-agar-p-1028

200g agar agar pulver för 125kr för den som är intresserad. Hittade det för några dagar sedan, och med tanke på att jag har lagt 45kr för 30g innan, så blev jag rätt glad när jag hittade 200g för 125kr.

Upp till toppen
Annons: