Recept: Varmrätter

Recept: Mandelbiffar

2013-02-08 19:09 #0 av: [Loca Diaz]


Jag har fått flera förfrågningar om receptet på mandelbiffar när jag har nämnt dom, minns att jag skulle ha skrivit om dessa för länge sedan. Men här är dom: - Jag har inga riktiga mått utan det kan variera, känsla och smaktycke :)

Skalade, malda mandlar (vi brukar ha ca 1 dl malna, till 5 personer)
Kokt grötris - så mkt att massan blir fast/lagom klibbig och håller samman
Finhackad gullök
Grönsaksbuljong (vi brukar ha "vegeta")

Blanda allt detta och forma till lagom små biffar med en tjocklek på drygt 0.5-1 cm.
Lägg de i ett fat med ströbröd och paprikapulver.

Bryn biffarna på medelhög värme tills de fått färg och inte är råa i mitten.

Vi brukar äta dessa till kokt potatis och gräddsås.

Tips: Det går att byta ut mandlarna till malen svamp, som kantareller. Eller blanda hälften mandel och hälften kantareller.

Anmäl
2013-02-08 20:59 #1 av: kelfwing

Tack för det fina receptet, Loca Diaz.

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Anmäl
2013-02-09 09:10 #2 av: MalinFrosch

Det var ett spännande recept!
Ska definitivt provas någon dag.

Anmäl
2013-02-09 15:32 #3 av: Aribigga

Låter gott! 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.