Recept: Mandelbiffar
Jag har fått flera förfrågningar om receptet på mandelbiffar när jag har nämnt dom, minns att jag skulle ha skrivit om dessa för länge sedan. Men här är dom: - Jag har inga riktiga mått utan det kan variera, känsla och smaktycke :)
Skalade, malda mandlar (vi brukar ha ca 1 dl malna, till 5 personer)
Kokt grötris - så mkt att massan blir fast/lagom klibbig och håller samman
Finhackad gullök
Grönsaksbuljong (vi brukar ha "vegeta")
Blanda allt detta och forma till lagom små biffar med en tjocklek på drygt 0.5-1 cm.
Lägg de i ett fat med ströbröd och paprikapulver.
Bryn biffarna på medelhög värme tills de fått färg och inte är råa i mitten.
Vi brukar äta dessa till kokt potatis och gräddsås.
Tips: Det går att byta ut mandlarna till malen svamp, som kantareller. Eller blanda hälften mandel och hälften kantareller.
Tack för det fina receptet, Loca Diaz.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Det var ett spännande recept!
Ska definitivt provas någon dag.
Låter gott!
lurvponnyn.vimeddjur.se