2013-03-06 20:09 #0 av: kelfwing

Magnus Naess är kock. Sedan hösten 2012 har han jobbat som som kökschef på  Globala gymnaiset i Stockholm.

Varje dag gör han en god, näringsrik, varierad och vegetarisk mat till 600 elever och personal på Globala gymnasiet.

I nummer 6 av storkökens egna branschtidning Magasin Måltid uppmärksammas skolmaten på Globala gymnasiet. All mat på Globala gymnasiet är vegetarisk..

 I artikeln "Grönt ljus för vegetariskt"  i Magasin Måltid intervjuas Magnus om varför skolans elever har drivit fram att maten ska vara 

vegetariskt.


På globala gymnasiet hemsida 

(http://www.globalagymnasiet.se/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=476&cntnt01origid=15&cntnt01dateformat=%25d%20%25b%2C%20%25Y&cntnt01returnid=52)

 kan du läsa mer om artikeln  och ta del av följande goda recept:

Tzayspett med rostad aubergine & grillpotatissallad

Haloumisallad på matvet

Sallad på röda linser,ingefära och äpplen

Vegeskav med svamp och messmörssås