Annons:
Etikettrecept-varmrätter
Läst 2183 ggr
Aribigga
4/6/13, 2:59 PM

Quorn med bambuskott

Det här receptet är taget från "Vår kokbok" där jag helt sonika bytte ut kycklingen mot quorn. Jag rekommenderar verkligen detta för det är väldigt gott!

4 qournfileér
3 små salladslökar
1 medelstor morot
ca 100 g bambuskott (från burk)
ca 100 g små färska champinioner
2 msk olja eller flytande margarin
ca 50 g valnötskärnor eller salta jordnötter
2 tsk maizena
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk soya
2 krm salt
1/5 krm svartpeppar
1/2 buljongtärning

Skär qournen i strimlor.
Skär löken i ett par cm långa sneda bitar. Strimla moroten eller skär den i tärningar. Skär bambuskott i skivor eller strimlor (de jag hade var redan skivade.)
Dela svampen.

Hetta upp olja i en wokpanna och fräs nötterna guldbruna (alltså valnötter är ju redan guldbruna hur sjuttsingen ser man när de är färdiga??) Låt dem sedan rinna av på hushållspapper.

Fräs quornstrimlorna några minuter och låt dem sedan rinna av på hushållspapper. 

Sedan är det dags för grönsakerna, börja med morötter och svamp och ha sedan i bambuskott. 

Rör ut maizenan i vatten och ha i salt, peppar och soya. Häll det i pannan och smula ner buljongtärningen och koka upp. Lägg ner nötter och qourn och låt det koka upp. 

Servera med kokt ris.

lurvponnyn.vimeddjur.se

Annons:
kelfwing
4/6/13, 4:52 PM
#1

Tack för ett trevligt recept 🙂

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

MalinFrosch
4/7/13, 9:27 AM
#2

Det lät mumsigt!
Det blir till att prova :)

Upp till toppen
Annons: