Recept: Varmrätter

Hemmagjord lasange

2013-08-06 18:15 #0 av: [SammieS]

Jag vet att man kan hitta många recept över internet.

Men har ni personligen något recept att dela me er av?

/SammieS

Anmäl
2013-08-06 18:16 #1 av: [SammieS]

Av hemmagjord lasange då förstås..


Anmäl
2013-08-06 21:26 #2 av: Aribigga

http://amyspieceofcake.blogspot.se/2012/04/vegetarisk-lasagne-la-anna-skipper.html


Den här brukar vi göra ibland, den är sjuuukt god, tycker även jag som vanligtvis inte gillar lasagne. 

Anmäl
2013-08-28 21:42 #3 av: MalinFrosch

Jag brukar göra denna lasagne från Arla
http://www.arla.se/recept/vegetarisk-lasagne/

Är inget fan av bechamelsås så jag gillar denna lite lättare variant av lasagne.

Anmäl
2013-08-29 10:53 #4 av: Snovit79

Jag strimlar morot, palsternacka, gul lök och steker lätt. Sedan över i gryta med krossade tomater, lite vatten och buljong. Ev pressad vitlök. Koka ihop 5-10 minuter. 

Och så varvar jag spenatplattor med grönsaksblandning & ostsås.

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2013-10-06 09:25 #5 av: maribell

GRÖN LASAGNE

Lasagneplattor (finns glutenfria)

400 g hackad spenat

1 tsk italiensk salladskrydda eller örtsalt

1 burk keso 250g

Sås: 2 dl hackad lök

2-3 pressade vitlöksklyftor

3 burkar krossade tomater

2 grönsaksbuljongtärningar

2 tsk timjan, 2 tsk oregano, 1/2 tsk svartpeppar, salt

300 g riven lagrad ost ( västerbotten ost)

Tina spenaten och pressa ur allt vatten. Koka upp spenaten, blanda med keson och kryddor.

Såsen:

Fräs löken i lite olja. Blanda i tomater, buljong och kryddor. Låt koka ihop ca 30 min och smaka av. Varva lasagneplattorna med såserna och hälften av osten. Täck med resten av osten och grädda i 225° i ca. 25 minuter.

Anmäl
2013-10-10 18:33 #6 av: Jacquire

#5

 Men keso innehåller väl löpe? = Inte vegetariskt!

Anmäl
2013-10-15 15:39 #7 av: Sarah

Mitt bästa såstips att ha till ex bersamel (hur det nu stavas) är att koka upp havregrädde med en buljongtärning och de kryddor man vill ha och sen reda med mjöl och margarin. Blir en bra yta på maten efter den varit i ugnen :) 

Anmäl
2013-10-15 19:47 #8 av: maribell

Tack Sarah det löser problemet med keson i lasagnen ovanför. Jag ska prova det också i en annan gratäng som jag brukar göra med broccoligratäng. Blomma

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.