Vegetariskt sky - recept
Hittade ett recept på ett alternativ till sky (vätskan som utsöndras ur kött som används till basen som sås exempelvis).
Här är receptet.
Jag gjorde så här:
10 dl vatten
5 msk sojamjöl (ska vara kikärtsmjöl enligt originalreceptet)
1 msk sojasås
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyta
½ tsk torkad ingefära
½ tsk paprikapulver
2 tsk vegeta eller 1 grönsaksbuljong
salt och peppar
Fräste vitlöken i oljan, tillsatte sojamjölet och rörde om och blandade i resten av ingredienserna, vispade då och då tills den började bli tjock, då tog jag av den. Salta och peppra sist efter avsmakning så det inte blir för mycket då det är salt i grönsaksbuljongen och sojasåsen.
borde inte torkad svamp som får koka med passa också?
l'm back
Om man tycker om svamp så borde det väl passa. Vi tyckte den var mycket lik vanlig. Brukade i för sig ha i finhackad lök också när vi gör, så det kan nog passa i också.
Jag tänker torkad svamp ger ju liknande mustighet som kött kan ge. Jag brukar blandannat ibland byta ut en del av buljongen mot mixad torkad svamp.
Det behöver inte ens vara så mkt svamp att det ger svampsmak.
l'm back
Kan tänka mig att det blir bra, inte så förtjust i svampsmak.