Matprat

Vad ska ni äta till påsk?

2014-04-13 08:43 #0 av: Endezeichen

Japp, vad ska ni ha på påskbordet och som påskgodis i år?
Frågan gäller både vegetarianer av alla slag och veganer.

Anmäl
2014-04-13 11:09 #1 av: Atropa

jag firar inte påsk, men kommer förmodligen äta lite extra ägg och brysselkol :D kommer givetvis köpa mig en chokladkanin och mumsa i mig :)

Anmäl
2014-04-14 08:40 #2 av: Dipp

Försöka att inte äta alls är mitt svar för idag, kanske ändras - dock inget godis

Anmäl
2014-04-16 11:26 #3 av: veggie4every1

Jag ska göra saffranris med lite färgglada grönsaker och svarta oliver i. Så marinerar jag en tofu i en god marinad och gör en raw-food zuccinipasta med tomat, morot, avocado, champinjoner, basilika, paprika, rödlök i en dressing av citron, olja´, svartpeppar, salt och pressad vitlök :)

Gott, nyttigt och en färgglad och vacker påskmiddag :)

Påskgodis kommer att finnas, men med måtta :)

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2014-04-16 11:44 #4 av: Endezeichen

#3 Åh, gud vad gott det låter!

--------

Hemma hos mig blir det:

Förmiddagen:
Påskbord bestående av kikärtsylta, piroger, risskinka, rödbetsbullar, morotsbullar, palsternacksbullar, potatissallad, kidneybönor i chilisås, veganska kycklingklubbor, veganska ägghalvor, pizzabullar, äpplesallad, wokad brysselkål, svinmålla och nässlor, fylld aubergine, ugnsbakade grönsaker och eventuell glöggsås.

Eftermiddagen:
Grillning
Korv
Seitanspjäll

Snacks:
Påskgodis
Eventuellt munkar, risglass, sorbet eller wienerbröd.

Hehe. Ser nu att man kanske kan göra det mindre, men...

Anmäl
2014-04-16 21:11 #5 av: veggie4every1

#4 Ja, jag tror det blir bra.

Men oj, så mycket gott det blir på ditt påskbord, låter jättesmaskigtGlad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2014-04-17 11:07 #6 av: Cert

Ojdå.. jag firar inte påsk och kommer äta som jag brukar

Anmäl
2014-04-17 12:18 #7 av: KastKatt

Här är det traditionell grillning som gäller.

Marinerade Steaks som ska grillas/stekar (beroende på väder :P) med potatissallad (antagligen fransk då jag är vegan och mamma är vegetarian), kall sås på soygurt, och en stor sallad.

efterrätt blir paj med tofuline tror jag :)

Anmäl
2014-04-17 12:29 #8 av: Endezeichen

#6 Det är också helt okej. Funderade på att göra så också i början.

#7 Ett tips vore ju - om du vill äta vanlig potatissallad - att byta ut grädde/creme fraiche eller vad katten det nu är i potatissallad mot sour supreme, sojagrädde/havregrädde (eller ev. Risgrädde KAN kanske fungera) eller soygurt/havregurt (förutsatt att den har rätt konsistens) Och majonäsen kan du ordna genom vegansk majonäs. Antingen gör du egen eller så köper du vegansk. Coop xtras egna märke av lättmajonnäs är vegansk, även om det inte står på den att den är äggfri. Läs själv!
Bara ett tips.

Anmäl
2014-04-17 12:36 #9 av: KastKatt

Sour supreme är ju så dyrt! Har funderat på soygurt men min mamma tycker den har äcklig bismak -.-' 

Majonäs var ett jättebra tips, men jag är jättetråkig och tycker att det smakar pyton! :) Men tänkte göra fransk potatis sallad och en örtig kall sås till :)

Anmäl
2014-04-17 17:26 #10 av: JodineFritzl

Firar inte påsk, men hade ju tänkt att äta mat ändå, så jag ska laga bland annat rödbetssoppa, irish lager stew  och "köttfärssås" i helgen, och vid fint väder går vi ut i skogen och grillar sojakorv.

Anmäl
2014-04-18 15:05 #11 av: KastKatt

Igår var jag på "påskkalas" där det var knytkalas.

Det blev ägghalvor (som jag inte äter då jag är vegan) men också jansons, tomatgryta, hummus, stor sallad, grillad sparris, kall sås, kål, champinjon, squash och broccoli i ugnen och rostad potatis.

Det var gott och passade bra ihop :)

Anmäl
2015-03-30 21:20 #12 av: Magi-cat

Puttar upp påsktråden...Det är snart dags igen...Glad

Alltid bra med tips.

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2015-04-02 13:28 #13 av: Fialialej

Ska bjuda på bakad potatis med diverse; cremefraiche, dill, gräslök, tomater, avocado, citronklyftor, tångcaviar, rödlök och ägghalvor. Min sambo ska skala lite räkor också som de som äter sånt kan ta. Till oss vegetarianer blir det inlagda sojastrimlor. Knäckebröd och ost. Så kan man plocka ihop som man vill.. Gott och somrigt!
Vad efterrätten blir har vi inte riktigt bestämt än.

Hade velat grilla egentligen men vi bor i lägenhet så det kändes för krångligt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.