Recept: Övriga

Broccolistam

2014-11-11 07:48 #0 av: Maja

Vad gör ni med broccolistammarna?

Vet att man kan koka dem precis som med resten av broccolin, men de som jag har är oftast lite "träiga" och inte så jättekul. Kan man göra någonting annat?

Anmäl
2014-11-11 08:35 #1 av: rumelle

Jag brukar göra en soppa. Koka dem i tillräckligt med vatten för att precis täcka dem, och med en buljongtärning. Mixa till en slät soppa. Går att blanda i en klick creme fraiche eller vegetarisk motsvarighet om man vill. Superenkelt och gott! :)

Annars kan man hyvla tunna skivor och blanda i en sallad. 

Anmäl
2014-11-11 15:35 #2 av: n00bArtWork

Skala dem lite så blir de inte lika träiga :)

Anmäl
2014-11-17 21:17 #3 av: Sarah

Brukar juicea dem. 

Anmäl
2014-11-18 15:39 #4 av: kattöga

Är stammarna tjocka och hårda så skär jag bort en bit i nedre delen, d v s jag skär bort den träigaste biten.. Sen brukar jag skiva dom i ganska tjocka slantar och koka med resten av broccolin. Jag tycker nästan att stammarna är godast. 

Hyvlad broccoli är också gott, både rå och kokt.

Låter gott att både mixa till soppa och göra juice av dem!

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2014-11-18 15:52 #5 av: Maja

Tack alla för tipsen! Skrattar

Anmäl
2014-11-21 19:49 #6 av: Tant Grön

Om man skär bort den nedersta centimetern och skalar den, så är den mjäll och fin inuti.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.