Broccolistam
Vad gör ni med broccolistammarna?
Vet att man kan koka dem precis som med resten av broccolin, men de som jag har är oftast lite "träiga" och inte så jättekul. Kan man göra någonting annat?
Jag brukar göra en soppa. Koka dem i tillräckligt med vatten för att precis täcka dem, och med en buljongtärning. Mixa till en slät soppa. Går att blanda i en klick creme fraiche eller vegetarisk motsvarighet om man vill. Superenkelt och gott! :)
Annars kan man hyvla tunna skivor och blanda i en sallad.
Skala dem lite så blir de inte lika träiga :)
Brukar juicea dem.
Är stammarna tjocka och hårda så skär jag bort en bit i nedre delen, d v s jag skär bort den träigaste biten.. Sen brukar jag skiva dom i ganska tjocka slantar och koka med resten av broccolin. Jag tycker nästan att stammarna är godast.
Hyvlad broccoli är också gott, både rå och kokt.
Låter gott att både mixa till soppa och göra juice av dem!
Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott! / Catta-Y
Meeow!
Tack alla för tipsen! 😃
Om man skär bort den nedersta centimetern och skalar den, så är den mjäll och fin inuti.
I ett avsnitt av Masterchef-the professionals använde de stammen till att göra broccoli-ketchup.