Annons:
Etikettmatprat
Läst 3268 ggr
InkaAthilea
2015-05-02 13:49

Vad äter ni för vegetarisk mat idag?

Det är alltid kul med lite inspiration till matlagning. Så, vad äter ni idag?

Här lagas det moussaka  ;)

"Världen är som en spegel -den reflekterar allt du gör, om du ler mot världen så ler världen mot dig!"

Annons:
tanteva
2015-05-02 15:33
#1

Här blir det pommes, vegeschnitzel, kall bea och mozzarellatomater som jag kör i ugnen tsm med pommes fritsen

Cats are like potato chips - you can't have only one!

enrödgroda
2015-05-02 16:56
#2

Quorn nuggets med pommes.

Glömde bort att planera middag idag, whoops…

InkaAthilea
2015-05-02 17:47
#3

Båda lät gott! :)

Mozarella och tomater i ugn måste jag prova nån dag snart… det lät hur gott som helst :)

"Världen är som en spegel -den reflekterar allt du gör, om du ler mot världen så ler världen mot dig!"

tlover
2015-05-02 21:23
#4

till lunch blev det broccoli i sås till rostade solrosfrön och ris. Till middag blev det surkål och linsgryta till potatis.

l'm back

enrödgroda
2015-05-03 00:38
#5

#3 Det var faktiskt förvånansvärt gott. Frysmat stekt i för mycket olja är kanske inte bra för kroppen men det är bra för själen ibland 😇

tanteva
2015-05-03 01:01
#6

Om någon ska testa att göra mozzarellatomater så gör dem inte på samma plåt som nånting annat . Osten flöt ut massor och dränkte pommes fritesen. Gjorde ju inte mig och maken så mycket och som tur var blev det ett hörn "oskadad" pommes till sonen. Skiva tomaten och mozzarellan och lägg i lager. Tjejen som inspirerade mig på IG hade pesto och färsk basilika emellan också, men jag struntade i set eftersom vi skulle ha bea till.

Cats are like potato chips - you can't have only one!

Annons:
Saga85
2015-05-03 15:32
#7

Idag blir det tzay med ris, svarta bönor och broccoli.

Lavine
2015-05-03 20:18
#8

Färdiga jordnötsbiffar, till det blomkålsmos och edamamebönor. Och aioli.

elvatolv
2015-05-09 16:27
#9

Idag ska jag göra eggplant parmigiana för första gången. det är lite mikkelimang men supergott! Åt det i usa för många år sedan. Kanske tar jag tzayspett till.

Blomkålsmos lät gott! :)

tlover
2015-05-09 16:32
#10

Till middag blir det hemmagjord ovo-veg sushi.

l'm back

Lavine
2015-05-11 22:27
#11

Egen pizza med champinjoner, oliver och färsk tomat. Och Astrid och apornas vanliga vegoost. Fast det blev utan ost. Nu vet jag att den sorten INTE passar (mig) på pizza. :-p Jag vet att det finns en variant som ska passa att värma, den fanns inte när jag handlade. Kanske är jag beredd att testa den om någon månad… Jag hade alltså inte någon höjdarupplevelse av osten. ;-) Men det visade sig att pizza var gott även utan ost. Strödde över rucola och hade en dressing till.

Hildgrim
2015-05-13 14:17
#12

Idag firar jag att jag slutar på jobbet och planerar att köpa en vegansk pizza. :)

Lustgas
2015-05-13 14:33
#13

I min matlåda fanns en linsgryta gjort av huvudsakligen gröna linser, krossade tomater och spenat tillsammans med lite solrosfrön. Till middag ska jag prova att göra vita bönbollar inlindade i wraps (efter sambons begäran).

Annons:
IngaTrnqvist
2015-05-14 16:08
#14

#11 fick du originalet att smälta? För mig blir den bara plastig x) fast "perfekt pizza" är ännu värre, fastnar i gommen som klister.. Idag åt jag stuvade makaroner och korv. Husmanskost (y)

Tant Grön
2015-05-14 17:26
#15

Håller på med en indisk böngryta. Det doftar ljuvligt i köket. Till den blir det bröd och en sallad.

Lavine
2015-05-14 22:21
#16

#14 Smälta, nja, jag trodde ju det lite kaxigt, "nog smälter den till slut". >D Men hur ska jag säga, kanterna böjde sig, det var väl allt, haha. Plastig var en bra beskrivning, även på smaken… (fast kall tycker jag den är jättegod) Jaså, om Perfekt pizza. Ja, det kommer nog ändå ta ett tag innan jag är redo att testa den….

tlover
2015-05-14 22:25
#17

#16 Jag gör egen "smältbar ost" det är jättegod, jag minns inte om den smakar som ost däremot.

l'm back

Lustgas
2015-05-15 11:00
#18

#17 Hur gör du den smältbara osten? Med vilka ingredienser? :)

Själv har jag ännu bara hunnit äta frukost, som bestod av bröd med jordnötssmör och marmelad samt en med hemmagjord cashewost (som dock inte blev jättelyckad).

tlover
2015-05-15 11:11
#19

#18 Man kokar den av främst kokosmjölk, B-jäst och redning. Det blir som en sås på ett vis men smakar lite mer ostaktigt än vanlig vitsås. Är du intresserad så ska jag gräva fram receptet.

l'm back

Lustgas
2015-05-15 16:01
#20

#19 Om du har tid och lust så vore jag glad! Letar nämligen efter något för att övertyga min sambo om att det går att äta vegansk ost också, men ännu inte hittat något acceptabelt substitut. :)

Annons:
Lavine
2015-05-15 21:10
#21

Gjorde kokosfärssås enligt ett recept från vegan.ifokus, fast på 200 g kokos (det blir stor mängd ändå, gör nog på ännu mindre nästa gång) och la till lite grejer som jag tycker är goda. Åt i wrap. Förvånansvärt gott! Blir lite asiatisk touch med kokos och vitlök ihop. http://vegan.ifokus.se/discussions/4fd3757888f4727da10005ea-lchf-kokosfarsas?4d712475b9cb462141046872-1-forelasningar-videos-audios

Saga85
2015-05-16 15:47
#22

Igår överraskade jag pojken med att göra vegansk risotto med färsk svamp, spenat, tomat och riven A&A-ost med örter. Idag blev det en falafelrulle och nu står pojken i köketköket och kokar pasta.

InkaAthilea
2015-05-16 18:08
#23

#22 Det där lät ju fantastiskt gott med risotton…

"Världen är som en spegel -den reflekterar allt du gör, om du ler mot världen så ler världen mot dig!"

tlover
2015-05-16 18:09
#24

Middag: ungsstekt potatis och kantarellgryta

l'm back

IngaTrnqvist
2015-05-16 18:16
#25
Saga85
2015-05-17 13:03
#26

#23 Det var det. Idag har det bara blivit gröt och en jordnötsmacka.

Lustgas
2015-05-19 11:00
#27

Till frukost blev det i alla fall chokladgröt med jordnötssmör. Kändes riktigt festligt! Och någon gång idag vill jag tillaga något med fänkål, mest för att jag blev så lycklig över att det fanns svensk att tillgå hos frukthandlaren så jag var tvungen att köpa. :D Vet dock inte vad. Mamma brukar ha det i fisksoppa, men det är ju uteslutet för mig numera.

Annons:
Saga85
2015-05-23 19:12
#28

Sushi till lunch och thaigryta till middag

InkaAthilea
2015-05-23 19:15
#29

Idag blev det en salladsrulle med fårost och fefferoni m.m

"Världen är som en spegel -den reflekterar allt du gör, om du ler mot världen så ler världen mot dig!"

Lavine
2015-05-25 20:56
#30

Tofufärssås och spaghetti (squash-, eftersom jag inte äter vete).

Lustgas
2015-05-25 21:01
#31

Fänkålssoppa med timjan och rosmarin. Väldigt gott 😃

Tant Grön
2015-05-25 21:13
#32

Vegetarisk kålpudding med potatis, brunsås och lingon.

enrödgroda
2015-05-28 13:51
#33

Lunch blev yoghurt och banan och till middag ska det bli bbq tofugryta med ris och grön paprika :)

Lustgas
2015-05-28 14:31
#34

Lunch bestod av veganska (mindre lyckade) quinoamuffins med soltorkade tomater och basilika samt "romsås" gjort av bland annat tångkaviar och havregurt, samt sallad och gurka till det.

Annons:
Lavine
2015-05-28 19:16
#35

Internationella burgaredagen, så jag stekte helt enkelt en Hälsans Kök-burgare!

Lustgas
2015-05-31 18:38
#36

Firade mamma på den vegetariska restaurangen/caféet Hängmattan idag, där jag beställde en vegansk couscous-sallad med falafel, en fruktansvärd god hummus och någon ajvar-liknande sås. Ett av de bästa falafel(och hummus-)-ställena jag känner till 😃

Tant Grön
2015-05-31 22:03
#37

Bönsoppa med mycket paprika, lök och chili, Astrid och apornas korv och gott hembakat bröd.

Rorvers
2015-06-01 10:04
#38

Har tvåårsdag med min pojkvän idag och han har gått med på att bara äta vegetariskt. Tror det blir: marinerad och ugnsbakade champinjoner, hasselbackspotatis, mozzarellasallad, paprikor i Ugnen som sedan fylls med guacamole, grillade paprikor, rödlök, gräslök, majs. Sedan efterrätt på det om vi orkar 😄

Näring
2015-06-04 21:37
#39

Frukost: Grön smoothie på egenplockade blad, banan o apelsin.

Lunch; Sallad av vitkål, gul paprika, tomat och lök + en banan efteråt.

Middag: Linser o bönpasta kokt tillsammans med broccoli, blomkål och lök.

Lustgas
2015-06-04 23:02
#40

Åt röda linsbiffar med timjan och mejram, tillsammans med stekt vitkål. Fattiga riddare (utan ägg och med hemmagjord mandel-/sesammjölk) med kanel till efterrätt. 🙂

Stallmima
2015-06-12 15:55
#41

I dag vart det latmat. Vegetarisk köpepizza

Annons:
Upp till toppen
Annons: