Matprat

Varför så lite ekologiskt?

2015-06-06 13:00 #0 av: Hildgrim

Är det någon mer som noterat hur lite ekologisk vegetarisk mat det finns? Nu tänker jag på halvfabrikat som t ex sojakorv. Gäller även vegetabiliska mejeriprodukter.

Tycker det är jätte tråkigt. :( Ekologiska baljväxter känns som det enda man kan äta ifall man vill ha krav-märkt. 

Anmäl
2015-06-07 23:11 #1 av: Lustgas

Tänker att Kung Markatta, Urtekram och Renée Voltaire har mycket som är såväl veganskt som ekologiskt. Glad Inte halvfabrikat visserligen, men ändock!

Anmäl
2015-06-10 00:00 #2 av: enrödgroda

Tror att de båda är lite "nischade" marknader; om tex 30% av varorna på marknaden är ekologiska och 5% är vego så blir det 0.3 x 0.05 (0.015) 1.5% av varor på marknaden som är eko/vego.

Man får väl helt enkelt börja köpa mer eko och mer vegetariskt på var sitt håll så att de börjar överlappa mer när producenterna börjar inse att att det finns efterkrav på det.

Hmm... fast jag kan ingenting om företag eller ekonomi, så vad vet jag, men POÄNGEN är att man får trucka på helt enkelt och visa att det finns intresse. (?)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.