Annons:
Etikettmatprat
Läst 635 ggr
Hildgrim
2015-06-06 13:00

Varför så lite ekologiskt?

Är det någon mer som noterat hur lite ekologisk vegetarisk mat det finns? Nu tänker jag på halvfabrikat som t ex sojakorv. Gäller även vegetabiliska mejeriprodukter.

Tycker det är jätte tråkigt. :( Ekologiska baljväxter känns som det enda man kan äta ifall man vill ha krav-märkt.

Annons:
Lustgas
2015-06-07 23:11
#1

Tänker att Kung Markatta, Urtekram och Renée Voltaire har mycket som är såväl veganskt som ekologiskt. 🙂 Inte halvfabrikat visserligen, men ändock!

enrödgroda
2015-06-10 00:00
#2

Tror att de båda är lite "nischade" marknader; om tex 30% av varorna på marknaden är ekologiska och 5% är vego så blir det 0.3 x 0.05 (0.015) 1.5% av varor på marknaden som är eko/vego.

Man får väl helt enkelt börja köpa mer eko och mer vegetariskt på var sitt håll så att de börjar överlappa mer när producenterna börjar inse att att det finns efterkrav på det.

Hmm… fast jag kan ingenting om företag eller ekonomi, så vad vet jag, men POÄNGEN är att man får trucka på helt enkelt och visa att det finns intresse. (?)

Upp till toppen
Annons: