Marinera/krydda quorn och tofu
Tips på goda sätt att marinera tofu eller quorn (och vilken typ ni föredrar). Gillar inte rosmarin och timjan, men annars är jag öppet för det mesta! Och hur ni tillagar det också!
Medarbetare på Skor iFokus
Quornbitar brukar jag marinera och woka/ steka på i stekpannan
Frusna tar lite länge tid marinera
raps/oliv olja
soya skvätt
kvarts vitlök/2-3 klyftor(pressade eller krossade,"hela" bara i under marinering)
svartpeppar
honung
sambal olek
chillisås
cayennepeppar
kanel&ingefära, malen (sic)
hmmm, nu har jag säkert glömt något 🤔
jag har inget exakt recept, tar på kä`nn
och efter vad jag ha hemma i skåp o lådor
I den här vill jag ha ..uppåt-kryddor, pigga
eller hur ska jag förklara..
Timjan/rosmarin tycker jag är ..dämpande/sövande
jag rör i marinaden, då och då tills quornbitarna, är lagom tinade/marinrade
steker den ganska snabbt, så de blir genomvarna
serverar med ris eller pasta
god spis
penke
Jag brukar skära tofu i små bitar (ungefär som qournbitar som finns i affär) och steka i lite olja och mycket kryddor som passar maten jag ska äta. just nu är min favoritkrydda tikka masala men annars är chili explosion och färsk vitlök supergott!
Var snäll mot alla - bli vegan ❤