Recept: Varmrätter

Tillaga Oumph!

2016-02-15 17:19 #0 av: Anibaz

Jag har bara testat Oumph! en gång tidigare och var inte särskilt imponerad. Har därför en del kvar i frysen som jag tänkte testa att tillaga annorlunda. Sist gjorde jag en pastasås med grädde, svamp och kryddor men tyckte ändå att det var smaklöst. Hur tillagar ni Oumph? Det ska ätas med hasselbackspotatis.

Anmäl
2016-02-15 17:40 #1 av: vendelay

Vilken Oumph! har du? Med eller utan smak?

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-02-15 17:42 #2 av: Anibaz

Pure chunk tror jag det är, utan smak.

Anmäl
2016-02-15 17:46 #3 av: vendelay

Jag har aldrig testat det, har bara testat med smak, men marinerade du den något innan? 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-02-16 07:50 #4 av: tanteva

Tina den innan och stek ordentligt. Har aldrig testat den okryddade men jag skulle tro att den behöver ligga i marinad. Blanda olja med kryddor du gillar.

En marinad som jag gillar är denna:
1 dl olja
1 msk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk stark chilisås

Låt Oumphen ligga i marinaden en timme och ha sedan i oumph och marinad i stekpannan och stek ordentligt. Inte för varm panna, men så pass länge att oumphen har fin stekyta.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.