Matprat

Vegetarisk variant på "grilla korv"?

2017-03-04 09:55 #0 av: Lavine

Vad grillar ni över öppen eld i stället för en skiva falukorv? Nu menar jag alltså inte vegetariska saker/maträtter att grilla, utan något snabbt och utflyktsaktigt då man inte har med sig fina fancy färdiga grillspett ;-).Tänk skidutflykt, stanna och göra eld, grilla en - vad då? Funkar t ex någon vegetarisk korv enligt er?

Söker helvegetariska tips.

Anmäl
2017-03-04 10:13 #1 av: vendelay

Har aldrig grillat men jag älskar att steka Anammas Vegokorv. Brukar ha i bröd med dressing och torkad lök typ men ärligt talat kan jag lika gärna äta de bara som de är Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-03-04 12:37 #2 av: Lavine

#1 Steks den från djupfryst? Det kan ju vara värt att testa en utegrillning, men det är ju möjligt att en sån korv skulle hinna tina innan det är dags.

Anmäl
2017-03-04 13:56 #3 av: vendelay

Jag steker den från djupfryst men borde väl inte göra jättestor skillnad om den hunnit tina, tror du? Jag har faktiskt ingen aning.

Ett tips är att lägga ut samma inlägg på Vegan iFokus (är länkat under min text) för det är många fler aktiva medlemmar där och allt som rekommenderas där är självklart helvegetariskt Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-03-04 16:35 #4 av: Lavine

#3 Hmm, nej kanske inte i grilla över eld-sammanhang. 樂 I panna tänker jag mig att korven lättare bränner fast om den har tinat (men vet inte). Okej, provar att posta där!

Anmäl
2017-03-04 18:53 #5 av: rumelle

Anammas korvar är riktigt goda. Dock blir de ganska mjuka när de har tinat, så jag vet inte om de skulle gå sönder om man försökte sätta dem på en pinne för att grilla över öppen eld. 

Anmäl
2017-03-04 23:59 #6 av: Lavine

#5 Ja precis. Jag ser framför mig att man måste ha med sig något slags halster. Och då kanske den eventuellt upptinade korven fastnar i DET...

Anmäl