Matprat

Torkade gula ärtor

2017-06-28 18:21 #0 av: Kasp

Vad är det för konsistens på kokta gula ärtor? Är de fasta som kikärtor?
Vad är det i övrigt för skillnad mellan kikärtor och gula och gröna (nu menar jag inte frysta utan torkade)) ärtor? Användningsområde? Näring? Smak?

Anmäl
2017-09-20 19:41 #1 av: Näring

Konsistensen är ungefär som kikärtor. Skillnaden är att det är något mer fett i kikärtor. Annars är det ingen skillnad rent näringsmässigt. Näringen är samma som allt i kategorin baljväxter, dvs alla B-vitaminer, alla mineraler, fiber, protein m.m. Med andra ord jäkligt nyttigt och näringsrikt.
Smak? Gott som fan tycker jag!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.