Julsk*nka (fast utan rumpa)!
Någon som vet om denna finns någonstans i Västerås?
/Amanda
Blogg: http://megapixeln.se/
Sajtvärd på avengedsevenfold.ifokus
Den får man oftast beställa i tidigare. Har ni någon hälsokost som har frys/kyl kan de nog ta in den.
Har sett en lista där de skickar den till, vet annars bara Gröna Boden i Göteborg.
haha, vilken cool. sån vill jag ha
Men jag fattar nada, vad finns i paketet?
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
Det är sojakött i form av en skinka. Finns en lång tråd om denna inne på vegansidan här.
#3 LOL
#4 Säg inte det till sojabönshatarna som anser att sojabönor förstör miljön osv… *suck*
Det finns fanatiker i alla läger.
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
#5. Faktiskt inte, de startade en egen tråd *hostar*. Det är väl det där med "bojkotta" som du menar? Är inte så insatt men läst lite bara.
Jahapp, då får jag fortsätta kolla runt eller kolla om pappa kan snacka med dom på coop och se om dom kan ta in den åt mig :)
/Amanda
Blogg: http://megapixeln.se/
Sajtvärd på avengedsevenfold.ifokus
#8, lycka till, försökt få både ICA, Hemköp och Coop att ta in, men de får inte då det inte ingår i ordinarie sortiment. Men det är ju någon över dem som bestämmer där jag frågat. De är väl rädda att de inte ska sälja.
Eller om du känner någon som bor i närheten av Göteborg, tyvärr kan de nog inte ta in heller då den är slut i lager, ingen kan köpa den förräns nästa år om något ställe inte har kvar något exemplar.
Finns tips på andra julskinkor här i den här artikeln. Den kommer att bli bättre och skrivas om, men länkarna kommer finnas kvar.
Ojdå slut på all sojabönsskinka… kan man göra själv? har du inget bra recept?
Inte Västerås men 2010 fanns den tydligen även i vanliga affärer på nedanstående ställen och butiker. Ni som bor på något av dessa ställena kan kolla eller se till att de köper in även år 2012.
**Jönköping:
**The Coffe House & deli (Kyrkogatan 16)
**Malmö:
**Astrid och aporna, Coop Extra Värnhem, Coop Konsum Folkets Park, ICA Kvantum, ICA Supermarket Söder
**Linköping:
**Coop Konsum Lägerhyddan
**Stockholm:
**Goodstore, Lemuria, Time, ICA Maxi, Nacka och ICA Supermarket Aptiten Torkel Knutssongatan
**Göteborg:
**Gröna Boden, Kulturnätverket Lyftet
**Lindesberg:
**Hotell i Bergslagen AB
**Piteå:
**ICA Kvantum
Uppsala:
ICA Maxi
**Umeå:
**Meretes butik
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Man får vara bra ute i tid nästa år. Funderar, det finns ju liknande skinkor man kan köpa i Tyskland som inte är just "jukskinka" men säljs året runt.
Tråkigt denna är helt slut i lager, minns för 2 år sedan tog slut så fort, den såldes ju slut på bara några dagar.
Efterfrågan är större än tillgågnen..Den tar slut väldigt fort varje år…. I år tycker jag den varade lite längre än vanligt….
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
I Linköping finns det massor kvar på Coop Konsum, Lägerhyddan. Funderar dock på om det är värt 90 kr för 500 gr. Känns som ett väldigt högt kilopris enligt mig…
Med tanke på att den är specialbeställd så kan det nog vara ett okey pris, den kostar när de gör den i så små upplagor så de behöver lite vinst också. Man får tänka så. Sedan kan man inte riktigt gå på kilopriset. Som när jag bakar 700 g glutenfritt mjölk kostar lite mer än vad 1 kg, fast det väger mindre för mer massa.
Ja, för mig är det ändå mycket pengar för en "ersättningsprodukt" framför allt med tanke på priserna på råvarorna… Får fundera lite på det helt enkelt, här fanns ju ialla fall ett bra lager om det blir ett köp. =)
Jag tipsade ju lite om andra hemmagjorda skinkor också ju.
Ja, jag gjorde en "skinka" på quorn (buljong och potatismospulver) förra året som jag griljerade som blev riktigt god! Inte riktigt som den julskinkan jag minns, men klart godkänd, men skulle vara kul att få fram något som smakar mer som jag minns den riktiga julskinkan… =)
Ett av recepten fast jag använder sojafärs istället.
Okej, jag äter ju ägg så jag mixade qournfiler istället, fungerar det att mixa sojafärsen på samma sätt så att det blir "slätt"?=)
Ja det fungerar lika bra.
Okej, tack, sånt är alltid bra att veta =)
Du hittar lite flera recept här.
Undrar bara av ren nyfikenhet om den är god :D? Har läst på andra sidor att den kan vara lite söt i smaken? Jag tänker mig alltid skinka som väldigt salt xD av det jag minns i alla fall.
Men är otroligt sugen på att testa den där någon gång!
http://www.pintomagasin.se/gastkocken-matsajten-vardagsmatad
2 kompisar som är grymma på allt vad fejkött heter.
http://seitanfoods.nordicshops.com/
FInns en Seitan variant av julskinka som jag har för mig ska vara bra med
Sarah: Denna tidning/fanzine/? Pinto verkar trevlig läsning. Den ska jag läsa. Hur ofta kan man läsa nytt i den, vet du det?
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
#28 ingen aning tyvärr, de blev inbjudna som gästskribenter
#29 ingen aning där heller :) men Hannahs tips i #27 är en bra start skulle jag säga :) eller good store
Frågar igen då; är den god :)? Vad smakar den?
#29 Bilden på skinkan du har visat som heter vintergrisen är märket Wheaty och finns att köpa via länken jag länkade till i inlägg #27
Bra, tack HannaRöhn,
hittade dock ingen skinka alls när jag prövade den sajten, men den kan vara pga trötthet och dålig orienteringsförmåga…..
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Det var mitt fel. Nu hittade jag.
Man måste söka antingen på wheaty eller julskinka i sökfunktionerna, leta bland produkterna eller söka på vintergrisen fungerar inte.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Förlåt att jag tjatar, men jag vill verkligen veta
Är den god??
Evaline, det är nog upp till var och en, vissa gillar andra inte. Testa så vet du. Jag fick höra under hela min uppväxt hur äckligt falafel var. När jag väl smakade, ja, jag äter det minst 2 gånger i veckan.
Ledsen Evaline,har inte smakat.
Men jag antar om du har ätitt seitan (hemgjord eller köpt) eller någon annnan wheatyprodukt (de är alla gjorda av seitan som jag förstått det) och tyckte om det att chanserna är goda att du tycker om den.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Kelfwing; jag tror att Evaline tänker på skinkan TS skrev om, "Julsk*nka (fast utan rumpa), som är gjord av soja.
Dock gäller ju samma sak, gillar man liknande produkter så tycker man troligen även om denna, ogillar du sojaprodukter i allmänhet så är det troligen inget för dig…
Dock varierar ju kryddning och smaksättning rätt mycket, då många av det "färdiga ersättningsprodukterna" för vegetarianer är väldigt smaklösa i sin grundform.
Länk till debatten på VeganIFokus, där det både finns bilder på och omdömen kring Julsk*nka (fast utan rumpa). De flesta verkar gilla den!
#36
Så är det ju självklart :) har varit likadant för mig med vissa maträtter!
#38
Ja det var den jag tänkte på :). Jag äter ju mest sojaprodukter, faktiskt.. så jag hoppas på det bästa haha. Är väl mest orolig för att den ska vara för söt. Men vi får väl ha en massa senap och salt och grejer på den. Ja, jag får krydda nästan all vegetarisk ersättningsmat/köttsubstitut, speciellt quorn tycker jag är smaklöst i sig.
Tack för länken, skall titta in där!