Recept: Frukost

Mera gröt=)

2010-08-03 23:58 #0 av: HannaM

Jag vill gärna ha tips på gröt. Både baserat på olika saker och olika goda smaksättningar till eller i.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2010-08-04 00:22 #1 av: Sarah

jag brukar göra på quinoaflingor med krossade linfrön, solrosfrön, vetegroddar och b-jäst i som bas. sen i med lite färsk eller torkad frukt efter kokningen. ätes med rismjölk.

killen brukar ha en stor klick smör på som smälter efter man kokat den. som en smörgrop i talriken, godare än man tror med lite socker.

Anmäl
2010-08-04 02:04 #2 av: HannaM

Jag äter alltid äppelmos eller äppelbitar på havregrynsgröt, det är svårt att få mig att ha något annat på. I yttersta nödfall fungerar hallonsylt.

Till alla annan gröt jag provat (hirs, bovete, risgryn och mannagryn) föredrar jag kanel och kardemumma. Till bovete är i för sig färska äppelbitar och kanel inte så dumt.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2010-08-04 12:27 #3 av: Musiken

Jag brukar bara gora vanlig havregrynsgrot och slanga i krossade hasselnotter, linfro, solrosfro, skivade mandlar och vad helst annat jag hittar i skapet (pumpakarnor, torkade cranberries, russing osv). Kryddar med kanel och ats med lite sylt sa att det inte blir sa torrt.

Ibland gor jag "chokladgrot" ocksa med oboy-pulver i. Ats med notter och lite mjolk om man tycker om det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.