Recept: Efterrätter och snacks

Raw Food! Choklad cup cakes

2010-04-27 01:11 #0 av: Rymdblomma

Rå/Raw Kakao är något helt annat än det man köper i en matbutik. Raw kakao är inte rostad vilket betyder att den har alla sina näringsämnen intakta. Kakao är ett av de mest näringstäta livsmedel på jorden, en enda matsked innehåller 25.000 antioxidanter!!! De här muffinsarna är glutenfria, laktosfria, vegan, utan vitt mjöl, vitt socker, e-ämnen och ekologiska. De kräver ingen ugn och tar knappt nån tid att göra. De innehåller mängder av nyttigheter så du behöver inte "synda" med dessa ;)

Raw Chokladmuffins

Mixa: 1 dl blötlagda cashews, 2 rågade msk cocosfett, 2 tsk raw honung, 2 msk russin, 2 msk raw kakao, 1 nypa salt och 0,75 dl vatten till en smooth kräm. Häll i formar och ställ in i kylen tills helt stela. Bänd upp och strö på kakao-nibbs!

För mer chokladsmak, öka mängden kakao och russin.
/Karolina~
Läs mer, se mer recept och bilder på min blogg och hemsida.

Anmäl
2010-04-27 02:20 #1 av: Saga85

Spännande. Går det lika bra att använda något annat än just cashew? Tål inte det.

Vet ju inte om jag kommer testa på just med rå kakao, men det borde ju gå lika bra med "vanlig" om man bara vill göra det för smakens skull.

Anmäl
2010-05-03 19:32 #2 av: Rymdblomma

Hej!

Ja, det går det absolut. Allt från walnötter, mandlar, hasselnötter, paranötter, macadamianötter. Det går säkert att dryga ut med lite pumpafrön etc också.

Ja testa med vanlig kakao, men raw kakao är mycket godare ;) Lixom krämig och såå smakrik.

 

/Karolina

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.