Kall sås på kokos och nötter
Eftersom den faktiskt blev god såsen jag gjorde igår så tänkte jag dela med mig av den.
Ta ungefär 1 och en halv dl cashewnötter som du mal (jag använde stavmixer). Blanda med olja tills det får en lite smetig formbar konsistens. Krydda med lite salt och currypasta (eller något annat starkt) efter smak. Blanda nötröran med drygt en halv burk kokosgrädde. Alltså det som är fast i en burk kokosmjölk. För att få mer grädde i burken kan det vaa bra att låta den stå i kylskåp nån timme innan den ska användas.
Det var jättegott till sesamnuggetsen jag åt igår och jag tror den fungerar alldeles utmärkt till tillexempel spiskumminkryddade mungbönsbiffar och som dip till grönsaksstavar. Jag hade resterna av geggan på knäckebrödsmacka imorse. Med rivna morötter ovanpå var det kalasgott.
Det här måste jag testa eftersom jag älskar cashewnötter jag brukar göra grädde av dem. =)
Det där låter ju jättegott, måste testa!
Låter verkligen mums! Tack för receptet :)
Mvh Felicia
medarbetare på Marsvin.ifokus
Hmm nu blev jag sugen på såsgegga=p
o gud vad gott hanna.
att du hade så gott recept att dela med dig av.
Ja, titta här var det här receptet! Det är ju skitgott rent ut sagt. Dags att göra repris på tror jag bestämt.