Recept: Drycker och mixer

Varm choklad

2009-08-27 00:55 #0 av: HannaM

Ja snart är det höst och mys kräver varm choklad, i min värld i alla fall. Har ni några bra recept att dela med er av? Här är min favoritvariant:

Tag mjölk av valfri sort, mät upp så många glas eller muggar som du tänker göra. Häll i en kastrull och sätt på spisen. Under tiden mjölken blir varm tar du 40 g mörk choklad (till två glas av lattemodell) och delar i mindre bitar.

Blanda ca 3 tsk kakao, 3 tsk socker och en skvätt vaniljsocker i glaset eller muggen, häll på en skvätt kall mjölk och rör ut.

När mjölken i kastrullen börjar ryka, ös i chokladbitarna och låt dom smälta. Glöm inte att röra om så det inte fastnar i botten. När all choklad är smält och det har en fin jämn brun färg häller du upp i glaset/muggen och rör om ordentligt. Sen är det bara att njuta!

Det är också jättegott att byta ut vaniljsockret mot kardemumma eller lite chili.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2009-08-27 02:56 #1 av: Saga85

Härligt med varm choklad-tråd Glad

Jag brukar koka upp (soja)mjölk med några bitar färsk ingefära, tillsätta kakao och lite socker (sojamjölken är rätt så söt, så det behövs inte mycket). Sedan är det bara att hälla upp (och möjligtvis sila/plocka bort ingefärsbitarna) och servera. Gärna kryddat med lite chili. Ingefära är ju väldigt bra mot förkylningar/hosta, så det passar sig väldigt bra i höstrusket. Sedan är det ju smaskens dessutom Flört

Anmäl
2009-08-27 02:57 #2 av: HannaM

Hmm ingefära ska jag prova, jonathan älskar det...

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2009-08-29 17:39 #3 av: [Wera]

Det låter jätte gott! Kanske ska pröva någon gång med kardemumma, jag älskar kardemumma :)

Jag gillar inte ingefära... :/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.