Vegansk "ädelostsås"
Testade att göra en helt vegansk/mjölkfri pastasås med smak av ädelost och grönpeppar idag- och det blev grymmt smaskigt! Att det var snabbt och busenkelt att laga var ju ett plus :-) Här är receptet:
1 pkt sojagrädde**
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk parmazano (inte nödvändigt)***
torkad basilika
mald grönpeppar (ca 10 korn)
lite örtsalt
Lägg färskost, sojagrädde och buljongtärningen i en kastrull, koka upp och rör om ordenkligt så det blandas. Krydda med parmazano, basilika, grönpeppar och örtsalt. Servera till nykokt pasta!
Såsen är god som den är, men vill man göra den lite nyttigare och matigare tror jag att det vore supergott att ha lite hackad broccoli och lök i.
För er mjölkätare tippar jag på att man kan byta ut ingredienserna enl. följande (dock ej testat) :
* färskost med ädelostsmak t.ex Creme Bonjour Blue
** matlagningsgrädde
*** Parmesanpulver