Recept: Sallader och kalla rätter

Vad har ni i eran pastasallad?

2009-03-07 19:39 #0 av: Creation

Jag och mina kompisar kom nämligen in på ämnet häromdagen, och det visade sig att vi hade lite olika definitioner av vad som skulle ingå i en pastasallad.
Så nu undrar jag vad alla veggisar här har i sin sallad.

Förutom just pasta och sallad då. Flört

/Louise - Medarbetare på marsvin.ifokus.

Anmäl
2009-03-07 19:43 #1 av: Creation

I "min" pastasallad brukar jag ha pasta, sallad(haha, kanske de här två första var lite väl förutsägbaraTungan ute), paprika, tomat, gurka, lök, oliver och fårost. Ibland även kikärter och svamp. :)

/Louise - Medarbetare på marsvin.ifokus.

Anmäl
2009-03-07 19:56 #2 av: Abico

I min pastasallad har jag pasta (helst små skruvar eller "rören"), sallad, majs, gurka, tomat, soltorkade tomater, ibland oliver (isf. svarta och med kärnorna kvar) samt kikärter/kidneybönor/ quornbitar eller stekt tofu.

Hanna 

Anmäl
2009-03-07 21:25 #3 av: Elipowe

Om jag får bestämma så!

- Pasta

- Kickärter

-Qourn bitar

- Mozarella eller feta ost

- Gurka

- Paprika

- Majs

- Ruccola och spenat

- Tomat

Över allt detta gott lite olivolja, salt och peppar ;D! Mums mums. Kan äta hur mycket som helst!

Anmäl
2009-03-07 22:52 #4 av: HannaM

Vad som fins hemma men gärna fetaost eller mozarella, paprika, avokado, svamp, kikärtor... rödlök, babyspenat, steckt zuchini är gott, körsbärstomater.... ja, jag kan fortsätta länge men det brukar bli det som finns hemma.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2009-03-08 00:08 #5 av: Sarah

Som Hanna :) det som finns hemma.

Anmäl
2009-03-08 11:14 #6 av: aliciia

oftast typ:

Pasta
Isbergssallad
ruccola
paprika
mozarella eller Halloumi
rödlök
gurka
majs  I STOOOORA LASS :D

sen har jag alltid kidneybönor i mango chutney sås till, Gott :D

Anmäl
2009-03-09 18:54 #7 av: eighteenlives

Godaste pasta salladen:

 

Pastaskruvar

Purjolök

Halverade cocktailtomater

Gurka

Majonnäs+creme fraiche+italiensk dressing (snåla icke med denna sås)

 

Enkelt, smarrigt... Dock saknas proteinkällan. =/

Anmäl
2009-03-09 19:38 #8 av: Milka

Soltorkade tomater, kikärtor, kidneybönor, haricot verts, små äppelbitar, oliver...

Anmäl
2009-03-09 22:30 #9 av: HannaM

Igår åt jag på det vi hade hemma och det var :

pasta

vitlöksfrästa champinjoner

broccoli

paprika

lök som stektes mjuk

kidneybönor

rostade pumpakärnor och persilja

det var mycket gott

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2009-03-10 01:30 #10 av: AnnaBhu

Pastasallad á la Anna:
- Fullkornspasta
- Gurka
- Majs
- Svarta oliver
- Kidneybönor
- Kikärter
- Stora vita bönor
- Matvete
- En skvätt linfröolja
= Gott!

Anna

Anmäl
2009-03-10 10:35 #11 av: eighteenlives

Just ja, äpple! det är fantastiskt gott att ha i pastasallad..!

 

Men... Jag märker att de flesta tips här är väldigt fettfria. =/

Anmäl
2009-03-10 21:11 #12 av: Creation

#11 Sallad är väl ganska svårt att göra fetare än så? ;P

/Louise - Medarbetare på marsvin.ifokus.

Anmäl
2009-03-11 00:25 #13 av: Sarah

Haha, ja sallad är inte så fettfritt alla gånger. Jag brukar ösa på med avocado, olivolja solrosfrön etc.

Anmäl
2009-03-14 14:47 #14 av: elyse

Jag har ruccola, babyspenat, oliver och körsbärstomater i nästan alla sallader. Ibland varierar jag och har i majs och kidneybönor. Om jag äter hemma kan jag ha i mozzarellabollar eller fetaost, men som matlåda tycker jag att osten blir sunkig så då hoppar jag över den. 

Anmäl
2009-03-14 16:07 #15 av: eighteenlives

#12 haha ja mitt inlägg blev lite felformulerat... jag syftar på att det inte tipsas nåt om dressing i pastasalladen... Vi gör vår på massa majo och cremefraiche här hemma. Blir så himla gott!

Mer fett åt folket! Fast i måttliga mängder förstås =) Och inte snabbmatsfett.

Anmäl
2009-03-14 22:23 #16 av: botakt

i mina sallader brukar jag ha:
tomat,gurka,pasta,oliver, fetaost ibland, salladsblad eller ruccola. Ibland lite nötter tp pinjenötter

Anmäl
2009-03-14 22:23 #17 av: botakt

i mina sallader brukar jag ha:
tomat,gurka,pasta,oliver, fetaost ibland, salladsblad eller ruccola. Ibland lite nötter tp pinjenötter

Anmäl
2009-03-15 00:42 #18 av: [Wera]

Brukar inte göra pastasallad så ofta.
Men jag har i:
frysta ärtor
tomater
champinjoner på burk
gräddfil
gurka
majs (massor!)
pasta.
Äter pastan varm. Som ni ser är det inte så mkt i min pastasallad hehe (a) och så brukar jag ha kryddor ibland.

Anmäl
2009-03-15 11:18 #19 av: botakt

visst ja. Majs och ärtor brukar varai med :D

Anmäl
2009-03-30 18:45 #20 av: SussieSt

Ja allt möjligt som finns hemma... gärna nötter som lite topping, pinjenötter rostade, valnötter, rostade solroskärnor.

Kronärtskockor är sjukt gott å ha i, likaså gärna lite pesto...

Pasta med smält gorgonzola, rostade valnötter och fikon är en annan ny favorit... sjukt gott! *cheeselover hära*

Anmäl
2009-03-30 22:09 #21 av: FeliciaS

En perfekt pastasallad består, enligt mig, av:

  • Pasta (är den kall; inte fullkorns - fjärilar helst)
  • Olika sorters sallad - absolut maché
  • Mozarellaost - Castellis ekologiska (veg. löpe)
  • Gul eller orange paprika
  • Körsbärstomater
  • Gurka
  • Majs (burkmajs)
  • Avocado (pricken över i:et!)
  • Solros-, hampa- och sesamfrö samt pumpakärnor
  • Olivolja
  • Ibland även någon sås :P

Man kan ha i massa mer gottis med, och variera med grillade grönsaker också samt bönor :) Mums för pastasallad!

Anmäl
2009-03-30 22:33 #22 av: Abico

Jag glömde ju: grön pesto måste man ha på också *mmm*

Hanna 

Anmäl
2009-03-30 22:39 #23 av: FeliciaS

#22 Eller röd *mmm* :P Paprikapesto är ljuvligt gott...

Anmäl
2009-03-30 23:06 #24 av: peaches

Trefärgad pasta(skruvmakaroner), rödlök, purjolök, paprika, gräddfil och diverse kryddor ^^

Anmäl
2009-03-30 23:39 #25 av: Creation

#22 Nej nej ;P Pesto ska man ju bara ha till pasta, lök, svarta oliver och körsbärstomater. Perfekta kombinationen <3

/Louise - Medarbetare på marsvin.ifokus.

Anmäl
2009-03-31 23:09 #26 av: Tindrar

Jag har pasta, mozzarella (ibland), soltorkade tomater, gurka och paprika. Alltså ingen sallad då det är äckligt

Anmäl
2009-04-03 21:38 #27 av: Pehpsii

fullkornspenne, machesallad, oliver, inlagda vitlökar, salladslök, kidneybönor, matvete och avocado <3

(och "dressing" av olivolja och italiensk salladskrydda och flingsalt)

Anmäl
2009-05-24 20:38 #28 av: [Wera]

Nu sitter jag här och äter en ny sort pastasallad, prövade något nytt idag:

Pasta skruvar
Fetapost
"Bacon" (vegetarisk sort)
Några slags qourn bitar som ersätter kyckling
Sallad
Purjolök
Cremefräsch
Persilja
Basilika
Salt
Peppar

- Jätte krämig och god!

Anmäl
2009-05-24 23:30 #29 av: Kurran

Jag är vegan och många avförslagen ovan innehåller ju både mejeriprodukter och ägg via courn. I pastasallad brukar jag lägga följande. Mängder efter smak och vad som finns i skafferiet och kylskåpet och förstås efter hur hungrig man är. Jag försöker alltid välja ingredienser så att det blir fin färg på salladen. Salladsblad tar jag aldrig för de blir ofräscha medan salladen får stå och dra i sig kryddor och dressing.

Pasta

Lök, gärna röd

Bönor med färg som kidneybönor eller svarta bönor

Massaor av kryddgrönt

Klippta torkade tomater i olja

Oliver om andan faller på

och så en dressing av äppelcidervinäger plus solrosfröolja, olivolja eller olja från tomaterna i olja plus försås salt och peppar samt om man vill en pressad vitlöksklyfta

En fullvärdig målid som genom att den är lite sur passar bra till utflykten eller som matsak under en resa. Kan sparas över natten i kylkåp.

 

Anmäl
2009-05-25 01:41 #30 av: dijete

Vi brukar köpa Vegetariska Björnligans på City (ett slags ICA som finns i borås) den innehåller en massa gott men annars när vi gör hemma är det gott med: pasta,sallad,gurka,tomat,majs,paprika,vattenmelon och en massa annat!:)

Anmäl
2009-05-25 18:02 #31 av: Pehpsii

#29 ang att salladen blir ofräsh - jag brukar alltid vänta och lägga i den aldra sist innan servering. Då kan det andra "marineras" ifred.

Jag tycker salladen ger en krispighet som iaf jag inte reder mig utan

Anmäl
2009-06-03 22:19 #32 av: SugarAddict

soltorkade tomater i olja är ett måste, sen är det väl inte så mycket mer än pasta, gurka, sallad & majs jag brukar ha i när jag gör själv.

Ofta gör jag som #30 och köper Björnligans på City i Borås :)

Anmäl
2009-06-03 22:52 #33 av: peaches

En sak som jag kom på som kan bli gott är att göra fransk potatissallad, fast med pasta då :)

kapris,rödlök,ruccolla,paprika,rädisor. Sedan tre delar olja och en del balsamvinäger och lite italiensk salladskrydda på det :)

Anmäl
2009-06-06 01:39 #34 av: dijete

Åhh... Ajvar Relish!:)

Anmäl
2009-06-09 20:50 #35 av: [marion69]

Man kan ju ha i allt det som ni skrivit + mögelost och valnötter  Tungan ute mums

Sajtvärd för TONÅRINGAR och SVAMP och BÅTLIV och medarbetare på Övernaturligt.

 

VÄLKOMMEN!

Anmäl
2009-06-12 03:54 #36 av: thexclub

Varierar ganska mycket, senaste som jag åt förra helgen såg dock ut såhär:

Pasta
Tomat
Paprika
Gurka
Lök
Sallad
Soyakorv
Persilja
+ kryddor som jag plockade lite slumpmässigt.

Anmäl
2009-06-13 18:52 #37 av: snurro89

Typ

Grönsallad

feta ost

pasta

tomater osv.

Anmäl
2009-09-05 19:43 #38 av: destroyed

man kan göra

Gurka

tomat

sallad

ost

cocktailfrukter

quorn eller sojabitar:)

eller

gurka

tomat

sallad

fetaost

qourn eller kyckling om man äter det

en hel flaska salladsdressing

salt

peppar

och italiensk sallads krydda så att de täcker alla andra kryddorna

Anmäl
2009-09-07 21:42 #39 av: Tove-

Det är lite olika för min del, ibland så har jag inte så mycket mer än bara pasta, gurka, paprika, inlagda mandarinklyftor och sallad i min pastasallad men om jag är riktigt hungrig så slänger jag i:

Pasta
Sallad
Gurka
MOZZARELLA! MUUMS!
Oliver
Inlagda mandarinklyftor
Paprika
Avocado
Broccoli
Olika sorters bönor
Tonfisk eftersom att jag äter fisk

Jag har aldrig i nån salladsdressing, tycker inte om det ett dugg haha

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.