Recept: underbar grönsaksbéarnaise
Jag vill dela med mig av det här underbart goda receptet på en toppensås! Smakar som béarnaisesås, men är bra mycket nyttigare än den "klassiska" sådan :)
Till sås för 4-5 port:
2 medelstora saftiga morötter
100 g rotselleri
3-4 dl buljong (fiskbuljong om såsen ska ätas till fisk)
4 skalade schalottenlökar
vita delen från 1 liten purjolök
1 msk olja
2 msk dragonvinäger
1 tsk torkad dragon (eller 2 msk färsk)
2-3 msk smör
salt och peppar
Skala morötter och selleri och skär i ca 3 cm bitar. Skär purjon, grovhacka schalottenlökarna. Fräst allt i 1 msk olja (svag värme) i kastrull ca 3 minuter. Här måste olja till, för fräser man inte grönsakerna blir såsen inte alls lika god.
Slå på vinäger, strö över dragon och rör om. Häll på buljongen och koka grönsakerna sakta ca 30 min. Kör dem sedan till helt jämnt mos i mixer eller food processor. Smaka av med dragonvinäger, kanske salt, troligen lite peppar och vispa dessutom ner en rejäl smörklick. Såsen blir ändå oändligt mycket magrare än en äkta béarnaise!
Recept från stora kokboken "Annas mat"
Mvh Felicia
medarbetare på Marsvin.ifokus
Ingen som vill prova? =/
Mvh Felicia
medarbetare på Marsvin.ifokus
Sparat receptet i min receptmapp.
Har bokmärkt,låter gott :)
#3 Japp, det är gott :)
Mvh Felicia
medarbetare på Marsvin.ifokus