Vegansk brunsås
Här kommer ett enkelt recept på vegansk brunsås, perfekt till typ potatis och bönbiffar. :)
Vegansk brunsås, 4 portioner
2 msk mjölkfritt margarin
2 msk vetemjöl
4 dl kallt vatten
1/2-1 tärning grönsaksbuljong
en skvätt soja (sådan där svart, kinesisk)
2-3 msk soja- eller havregrädde
salt, svartpeppar
Smält margarinet i en kastrull.
Ta av plattan, ha i mjöl och vatten och vispa samman.
Ställ kastrullen på plattan igen, lägg i buljongtärningen, häll i sojan och grädden.
Vispa medan det kokar upp, sänk sedan värmen.
Låt puttra ett par minuter, rör om då och då.
Krydda med lite salt och svartpeppar. Smaka av och servera!
Bra recept!
Jag brukar köra efter vanligt recept fast ersätta grädde/mjölk mot havregrädde/sojagrädde eller sojagrädde/sojamjölk
Du är också välkommen in till vegan.ifokus.se.
Testade denna idag, men tyckte den blev väldigt rinnig… Fick nästan dubbla mjölet för att få till en okej konsistens. Annars var den grymt god. Använde dock svampbuljong istället för grönsaksbuljong.
Jag brukar ha i lite tomatpuré också. Gott är att krydda med lite kryddpeppar och när den är klar pressa i lite citron.