Annons:
Etikettrecept-efterrätter-och-snacks
Läst 12806 ggr
sighni
2009-02-01 12:26

äggfri mazarin

Mazariner

Skalet:

3 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 125-150 g mjölkfritt margarin ca 0,5 dl socker 0,5-1 dl sojagrädde

Fyllning:

50 g mjölkfritt margarin 150 g mandelmassa 1-1,5 dl sojagrädde 3 msk vetemjöl 0,5 tsk bakpulver

Garnering:

2 dl florsocker + vatten

Smörj ovala eller runda plåtformar. Arbeta ihop alla ingredienser till skalet. Låt stå kallt ett tag. Tryck eller kavla sedan ut degen och klä formarna med den. Rör margarinet till fyllningen tills det blir smidigt, tillsätt mandelmassa och sojagrädden. Rör ner mjöl och bakpulver. Fördela fyllningen i formarna. Det är viktigt att den här smeten blir jämn. Den rinner inte ut i ugnen. Blöt gärna en stor matsked i kallt vatten och platta till fyllningen. Grädda mitt i eller i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter i 175 grader. Låt kakorna svalna något. Gör glasyr av florsocker och vatten och bred över kakorna.

Jättegott!

Annons:
Sarah
2009-02-01 12:32
#1

Mmm, vi fick en ägg-mazarin i tanken till våran bil för några månader sedan… morr

Upp till toppen
Annons: