äggfri mazarin
Mazariner
Skalet:
3 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 125-150 g mjölkfritt margarin ca 0,5 dl socker 0,5-1 dl sojagrädde
Fyllning:
50 g mjölkfritt margarin 150 g mandelmassa 1-1,5 dl sojagrädde 3 msk vetemjöl 0,5 tsk bakpulver
Garnering:
2 dl florsocker + vatten
Smörj ovala eller runda plåtformar. Arbeta ihop alla ingredienser till skalet. Låt stå kallt ett tag. Tryck eller kavla sedan ut degen och klä formarna med den. Rör margarinet till fyllningen tills det blir smidigt, tillsätt mandelmassa och sojagrädden. Rör ner mjöl och bakpulver. Fördela fyllningen i formarna. Det är viktigt att den här smeten blir jämn. Den rinner inte ut i ugnen. Blöt gärna en stor matsked i kallt vatten och platta till fyllningen. Grädda mitt i eller i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter i 175 grader. Låt kakorna svalna något. Gör glasyr av florsocker och vatten och bred över kakorna.
Jättegott!
Mmm, vi fick en ägg-mazarin i tanken till våran bil för några månader sedan… morr