Annons:
Etikettrecept-såser
Läst 2972 ggr
Sarah
2008-09-28 23:08

Ingefärssås.

Riv ingefära och koka upp i grönsaksbuljong. Ca 7-8 cm ingefära, i ca 4 dl vatten. 1-1½ buljongtärning. När vattnet är brunt och det luktar gott av ingefära i köket silar man det ner i en skål. Skölj ur kastrullen, lägg i två msk vetemjöl och en klick mjölkfritt margarin. Koka upp med en tsk ingefärspulver och när smöret smält och är ihoprört med mjölet häller man i vätskan från skålen igen. Koka upp och smaka av. Tillsätta mer ingefära? Rör i gurkmeja och sojagrädde (ca 1 dl). När såsen är fint gul är den färdig.

Annons:
aliciia
2008-09-29 09:27
#1

låter jättegott :D

Sarah
2008-09-29 11:42
#2

Stämmer bra det, den är grym. När jag var yngre kunde jag äta den med endast råris i flera dagar. Nu äter jag inte ris längre men det funkar med grov bulgur oxå.

Casiopeia
2008-09-29 12:54
#3

Jösses så gott det lät! Jag älskar ingefära :-) Måste testas!

~ medarbetare på amigurumi och vegan ~

Upp till toppen
Annons: