Recept: Såser

Ingefärssås.

2008-09-28 23:08 #0 av: Sarah

Riv ingefära och koka upp i grönsaksbuljong. Ca 7-8 cm ingefära, i ca 4 dl vatten. 1-1½ buljongtärning. När vattnet är brunt och det luktar gott av ingefära i köket silar man det ner i en skål. Skölj ur kastrullen, lägg i två msk vetemjöl och en klick mjölkfritt margarin. Koka upp med en tsk ingefärspulver och när smöret smält och är ihoprört med mjölet häller man i vätskan från skålen igen. Koka upp och smaka av. Tillsätta mer ingefära? Rör i gurkmeja och sojagrädde (ca 1 dl). När såsen är fint gul är den färdig.

Anmäl
2008-09-29 09:27 #1 av: aliciia

låter jättegott :D

Anmäl
2008-09-29 11:42 #2 av: Sarah

Stämmer bra det, den är grym. När jag var yngre kunde jag äta den med endast råris i flera dagar. Nu äter jag inte ris längre men det funkar med grov bulgur oxå.

Anmäl
2008-09-29 12:54 #3 av: Casiopeia

Jösses så gott det lät! Jag älskar ingefära :-) Måste testas!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.