Etikett: recept-såser
Läst 2972 ggr
9/28/08, 11:08 PM
0
Ingefärssås.
Riv ingefära och koka upp i grönsaksbuljong. Ca 7-8 cm ingefära, i ca 4 dl vatten. 1-1½ buljongtärning. När vattnet är brunt och det luktar gott av ingefära i köket silar man det ner i en skål. Skölj ur kastrullen, lägg i två msk vetemjöl och en klick mjölkfritt margarin. Koka upp med en tsk ingefärspulver och när smöret smält och är ihoprört med mjölet häller man i vätskan från skålen igen. Koka upp och smaka av. Tillsätta mer ingefära? Rör i gurkmeja och sojagrädde (ca 1 dl). När såsen är fint gul är den färdig.
Annons:
9/29/08, 9:27 AM
0
#1
låter jättegott :D
9/29/08, 11:42 AM
0
#2
Stämmer bra det, den är grym. När jag var yngre kunde jag äta den med endast råris i flera dagar. Nu äter jag inte ris längre men det funkar med grov bulgur oxå.
Annons: