Annons:
Etikettrecept-soppor
Läst 2924 ggr
Sarah
4/8/08, 12:27 AM

Butternutsoppa

Butternut är relativt nytt i sverige men finns i vissa välsorterade butiker. Det är en typ av pumpa. Den kan kokas i kanel och grillas lite för att ätas som den är eller så kan man grilla och ha i sallader, men favvon är soppan.

Skala och skiva butternuten (kan man säga så?) Koka i grönsaksbuljong och kanel. Efter några minuter är den mjuk. Häll av det mesta av buljongen men behåll så mycket att det går att mixa. Häll i allt i mixern och tillsätt lite vegansk cremefraiche (eller vanlig om man vill det). Krydda med lite till kanel, lägg i creme fraiche i mitten. Smaka och njut!!

Annons:
Sarah
4/11/08, 11:25 AM
#1

Vill putta för denna mumsiga soppa.

HannaM
4/11/08, 6:02 PM
#2

Hur smakar butternut?? Jag har extremt svårt för "vanlig" pumpa nämligen så jag tycker det verkar lite läskigt.

Sarah
4/11/08, 6:44 PM
#3

Har aldrig ätit pumpa… hmm. Det smakar gott ;)

Freja15
12/20/08, 6:09 PM
#4

Butternutsoppa är gudomligt gott! Det är en krämig, mjuk och lite söt smak. kan med fördel kryddas med färsk chili. Så det blir lite sting på soppan.

Jag kom i kontakt med butternut soup då jag bodde i Sydafrika. Där tillagas den gärna under hösten/vintern som en god mustig soppa till förrätt. Jag har precis sett att den dykt i affären.

Prova, det är såå gott!!

Sarah
12/21/08, 7:15 PM
#5

Evalena, det är där jag ätit det med ;9

Freja15
12/21/08, 10:53 PM
#6

Vad kul Sarah. Jag tror att den är godast just där, eller hur!Flört

Annons:
Sarah
1/2/09, 9:09 PM
#7

Så är det såklart ;) Vad gjorde du i SA?

Freja15
1/6/09, 11:39 AM
#8

Jag bodde där i två år. Fick vara lyxhustru *L* då min man jobbade där. Vi bodde i Pretoria. 

Vad gjorde du själv? Var du på semester kanske?

Sarah
1/6/09, 3:31 PM
#9

Aha, vad kul. Nej, min pappa har bott i sydafrika i 15 år. Kapstaden. Jag gick stora delar av sexan där och sedan försöker jag åka ner då ekonomin tillåter det.

FeliciaS
1/10/09, 4:04 PM
#10

Vi äter väldigt mycket pumpa här hemma, under hösten och vintern. Pumpor av alla sorters färger, former och storlekar. Jättegott! :)

Butternutt är väldigt gott tycker jag. Annan pumpa också. Vi brukar steka pumpatärningar med hericot vert i vitlök och olivolja! Mums!

Mvh Felicia
medarbetare på Marsvin.ifokus

Juvela
11/24/09, 8:11 PM
#11

Hmm.. kanske man skulle prova :P  Låter gott :D

Upp till toppen
Annons: