Recept: Soppor

Butternutsoppa

2008-04-08 00:27 #0 av: Sarah

Butternut är relativt nytt i sverige men finns i vissa välsorterade butiker. Det är en typ av pumpa. Den kan kokas i kanel och grillas lite för att ätas som den är eller så kan man grilla och ha i sallader, men favvon är soppan.

Skala och skiva butternuten (kan man säga så?) Koka i grönsaksbuljong och kanel. Efter några minuter är den mjuk. Häll av det mesta av buljongen men behåll så mycket att det går att mixa. Häll i allt i mixern och tillsätt lite vegansk cremefraiche (eller vanlig om man vill det). Krydda med lite till kanel, lägg i creme fraiche i mitten. Smaka och njut!!

Anmäl
2008-04-11 11:25 #1 av: Sarah

Vill putta för denna mumsiga soppa.

Anmäl
2008-04-11 18:02 #2 av: HannaM

Hur smakar butternut?? Jag har extremt svårt för "vanlig" pumpa nämligen så jag tycker det verkar lite läskigt.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2008-04-11 18:44 #3 av: Sarah

Har aldrig ätit pumpa... hmm. Det smakar gott ;)

Anmäl
2008-12-20 18:09 #4 av: EvaLeva

Butternutsoppa är gudomligt gott! Det är en krämig, mjuk och lite söt smak. kan med fördel kryddas med färsk chili. Så det blir lite sting på soppan.

Jag kom i kontakt med butternut soup då jag bodde i Sydafrika. Där tillagas den gärna under hösten/vintern som en god mustig soppa till förrätt. Jag har precis sett att den dykt i affären.

Prova, det är såå gott!!

Anmäl
2008-12-21 19:15 #5 av: Sarah

Evalena, det är där jag ätit det med ;9

Anmäl
2008-12-21 22:53 #6 av: EvaLeva

Vad kul Sarah. Jag tror att den är godast just där, eller hur!Flört

Anmäl
2009-01-02 21:09 #7 av: Sarah

Så är det såklart ;) Vad gjorde du i SA?

Anmäl
2009-01-06 11:39 #8 av: EvaLeva

Jag bodde där i två år. Fick vara lyxhustru *L* då min man jobbade där. Vi bodde i Pretoria. 

Vad gjorde du själv? Var du på semester kanske?

Anmäl
2009-01-06 15:31 #9 av: Sarah

Aha, vad kul. Nej, min pappa har bott i sydafrika i 15 år. Kapstaden. Jag gick stora delar av sexan där och sedan försöker jag åka ner då ekonomin tillåter det.

Anmäl
2009-01-10 16:04 #10 av: FeliciaS

Vi äter väldigt mycket pumpa här hemma, under hösten och vintern. Pumpor av alla sorters färger, former och storlekar. Jättegott! :)

Butternutt är väldigt gott tycker jag. Annan pumpa också. Vi brukar steka pumpatärningar med hericot vert i vitlök och olivolja! Mums!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.