Annons:
Etikettrecept-frukost
Läst 13929 ggr
[Mariann]
4/1/08, 1:06 PM

Vegetarisk "lever"pastej

200g margarin, smälts i gryta

200g riven lök

1 l mjölk

100 g jäst

ca  3 dl havregryn

ca 3 dl skorpmjöl

blandas,

man kan också tillsätta kokt morot eller andra kokta grönsaker som blivit över från annan mat.

 smula ner 1 st grönsaksbuljontärning och krydda med 1/2 tsk kryddnejlika, lite mejram, sellerisalt, tamari-kinesisksoya, ev lite kulörsoya.

Bakas i ugnen i en avlång form i 175 grader i ca 45 min - 1 timma

ev kan man minska på smöret och inget salt…. har jag själv noterat.

Annons:
Sarah
4/1/08, 10:04 PM
#1

Spännande! Jag älskar att testa nya pålägg.

[Mariann]
7/18/08, 10:59 AM
#2

Nån som provat denna?

Gör det annars, den är gör god!

holtz
7/20/08, 7:24 PM
#3

Låter jätteintressant.. Hur är smaken liksom..?

[Mariann]
7/20/08, 8:31 PM
#4

smakar ganska exakt som leverpastej, det är ju kryddorna som gör att det blir "leverpastejsmak"…. Glad

Hoppfull
7/21/08, 1:02 PM
#5

Så mycket jäst på sådan liten mängd klarar nog inte min mage tyvärr :(

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

[Mariann]
7/21/08, 1:51 PM
#6

man kanske kan experimentera och ta halv mängd…grunnar jag….

Annons:
Hoppfull
7/21/08, 4:37 PM
#7

Mmm, jag tror att den sammansättningen inte är så bra för mig ändå. För mycket mjölk och vetemjöl för min mage :) synd för jag älskar leverpastej men har inte ätit det på åååååår pga att jag inte vill äta de levrar som finns i köpt pastej…

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

[Mariann]
7/21/08, 6:25 PM
#8

kan man göra det på sojamjölk och kanske välja annan mjölsort… jag tror det går att experimentera rätt så bra här ändå… Fundersam

Sarah
8/2/08, 11:27 PM
#9

Hoppfull, fungerar inte tartex för dig?

Hoppfull
8/4/08, 3:32 PM
#10

Har inte ätit tartex på massor av år… men gillade det skarpt då!! Har inte stött på det i affärerna här… ska leta bättre!

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

sighni
11/10/08, 6:44 PM
#11

Detta var ett jättefint recept! Har provat det nu och blev mycket nöjd. Tusen tack!

snurro89
2/8/09, 4:03 PM
#12

Åh de lät ju gott ska fråga pappa någon gång om vi kan pröva det saknar leverpastejen=)

Casiopeia
2/8/09, 4:06 PM
#13

#12 Om du inte vill laga själv så finns det massor av vegetariska pastejer som smakar väldigt likt leverpastej och som man kan köpa i vanlig mataffär. Tartex är den vanligaste och finns i flera olika smaker.

~ medarbetare på amigurumi och vegan ~

Annons:
LJfoto
2/8/09, 9:52 PM
#14

vad häftigt! :) kul med lite mer variton än bara massa oster också, men tyvärr så kan jag själv inte äta produkter som liknar , eller smakar för mycket som riktigt kött.

Carlo
2/16/09, 10:43 PM
#15

Wow, jag gjorde det och snacka om att det var gott;)
Men jag mådde illa på grund av jästen..:( Men man kan ju testa med att hålla i mindre jäst;)

Hälsningar,
Carlo
Följ mig på instagram: andrethenoble
Medarbetare på choklad.ifokus.seblodgivning.ifokus


Casiopeia
2/17/09, 12:28 PM
#16

Är det vanlig bakjäst i tärning eller jästflingor?

~ medarbetare på amigurumi och vegan ~

[Mariann]
2/17/09, 12:28 PM
#17

Bakjäst i tärning.

LinaN
2/18/09, 1:29 PM
#18

Detta ska jag testa. gubben o jag kör ju ost avigt och rätt på smörgåsarna…. kan ju vara gott o testa något nytt.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

LinnB
2/19/09, 11:55 AM
#19

Detta ska jag testa!

Denna tråd fick mig även att tänka på en sak i julas då jag gick på stan. Dom gjorde i ordning små tallrikar med julmat och jag sa att jag var vegetarian och undrade om dom kunde slänga på lite jag kunde äta.
'Äter du leverpastej?' var frågan jag fick då. Njaaaa. Glad

Va hjälp ä å fly om du ha töjje fel väg?

Upp till toppen
Annons: