Recept: Frukost

Vegetarisk "lever"pastej

2008-04-01 13:06 #0 av: [Mariann]

200g margarin, smälts i gryta

200g riven lök

1 l mjölk

100 g jäst

ca  3 dl havregryn

ca 3 dl skorpmjöl

blandas,

man kan också tillsätta kokt morot eller andra kokta grönsaker som blivit över från annan mat.

 smula ner 1 st grönsaksbuljontärning och krydda med 1/2 tsk kryddnejlika, lite mejram, sellerisalt, tamari-kinesisksoya, ev lite kulörsoya.

Bakas i ugnen i en avlång form i 175 grader i ca 45 min - 1 timma

ev kan man minska på smöret och inget salt.... har jag själv noterat.

 

Anmäl
2008-04-01 22:04 #1 av: Sarah

Spännande! Jag älskar att testa nya pålägg.

Anmäl
2008-07-18 10:59 #2 av: [Mariann]

Nån som provat denna?

Gör det annars, den är gör god!

Anmäl
2008-07-20 19:24 #3 av: holtz

Låter jätteintressant.. Hur är smaken liksom..?

Anmäl
2008-07-20 20:31 #4 av: [Mariann]

smakar ganska exakt som leverpastej, det är ju kryddorna som gör att det blir "leverpastejsmak".... Glad

Anmäl
2008-07-21 13:02 #5 av: Hoppfull

Så mycket jäst på sådan liten mängd klarar nog inte min mage tyvärr :(

Anmäl
2008-07-21 13:51 #6 av: [Mariann]

man kanske kan experimentera och ta halv mängd...grunnar jag....

Anmäl
2008-07-21 16:37 #7 av: Hoppfull

Mmm, jag tror att den sammansättningen inte är så bra för mig ändå. För mycket mjölk och vetemjöl för min mage :) synd för jag älskar leverpastej men har inte ätit det på åååååår pga att jag inte vill äta de levrar som finns i köpt pastej...

Anmäl
2008-07-21 18:25 #8 av: [Mariann]

kan man göra det på sojamjölk och kanske välja annan mjölsort... jag tror det går att experimentera rätt så bra här ändå... Fundersam

Anmäl
2008-08-02 23:27 #9 av: Sarah

Hoppfull, fungerar inte tartex för dig?

Anmäl
2008-08-04 15:32 #10 av: Hoppfull

Har inte ätit tartex på massor av år... men gillade det skarpt då!! Har inte stött på det i affärerna här... ska leta bättre!

Anmäl
2008-11-10 18:44 #11 av: sighni

Detta var ett jättefint recept! Har provat det nu och blev mycket nöjd. Tusen tack!

Anmäl
2009-02-08 16:03 #12 av: snurro89

Åh de lät ju gott ska fråga pappa någon gång om vi kan pröva det saknar leverpastejen=)

Anmäl
2009-02-08 16:06 #13 av: Casiopeia

#12 Om du inte vill laga själv så finns det massor av vegetariska pastejer som smakar väldigt likt leverpastej och som man kan köpa i vanlig mataffär. Tartex är den vanligaste och finns i flera olika smaker.

Anmäl
2009-02-08 21:52 #14 av: LJfoto

vad häftigt! :) kul med lite mer variton än bara massa oster också, men tyvärr så kan jag själv inte äta produkter som liknar , eller smakar för mycket som riktigt kött.

Anmäl
2009-02-16 22:43 #15 av: Carlo

Wow, jag gjorde det och snacka om att det var gott;)
Men jag mådde illa på grund av jästen..:( Men man kan ju testa med att hålla i mindre jäst;)

Hälsningar,
Carlo
Följ mig på instagram: andrethenoble
Medarbetare på choklad.ifokus.seblodgivning.ifokus


Anmäl
2009-02-17 12:28 #16 av: Casiopeia

Är det vanlig bakjäst i tärning eller jästflingor?

Anmäl
2009-02-17 12:28 #17 av: [Mariann]

Bakjäst i tärning.

Anmäl
2009-02-18 13:29 #18 av: LinaN

Detta ska jag testa. gubben o jag kör ju ost avigt och rätt på smörgåsarna.... kan ju vara gott o testa något nytt.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.