Dagens lunch 2
Dags för en ny lunchtråd. Guldstjärna för bilder :)
Gamla tråden hittar du här.
Idag blev det soja hamburgare :)
/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com
För min del blev det en skål sojamjölk med hemmagjord müsli och ett nybakat scone med hemmagjord hummus. :)
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
Bönsallad med rödbetsgratäng. Bönor och salladen är egenodlat och gratängen var gjord på sojaädelost.
en macka med ost
Vänliga hälsningar Stephan
Surdegsbröd med tartex och tomater, mintte
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
drickyoghurt och två skivor dinkelsurdegsbröd med honung och hemmagjord panir.
Vänliga hälsningar Stephan
Blev lite pasta med sås på fejcon, havregrädde och sojaädelost. Däst av pastan. Men gott.
Flygande jacob, fast med ärttofu i stället för kyckling och havregrädde i stället för vanlig. baconet uteslöts. Basmatiris till.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Flygande jacob, fast med ärttofu i stället för kyckling och havregrädde i stället för vanlig. baconet uteslöts. Basmatiris till.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Lite blandat från trädgården. Åt medan jag fixade :)
Här blevdet bara en bit kaka
Vänliga hälsningar Stephan
Sallad på grönsaker från trädgården, en kokt potatis, linsgroddar och algrom. Massa dressing.
Jag hade en macka med gorgonzolaost och Manchego.
Vänliga hälsningar Stephan
Gammal soppa från kylen… (lite frusen broccoli, potatis, lök, persilja och selleri var det i)
Sojabullar, potatismos, gräddsås och lingonsylt.
/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com
Halloumi, paprika (gula och röda) och fullkornsrågbröd
Vänliga hälsningar Stephan
Ingen bild, men vegansk fåraherdens paj blev det här i alla fall.. Hur gott som helst.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Dagens lunch: casamiento serverat med grönsallad och en kokt färsk majskolv.
för alla nyfikna: Casamiento är en salvadorensk sidorätt (el salvador är ett land i Latinamerika, närmare bestämt Centralamerika) som görs så här:
Lägg i en klick smör i en het stekpanna. Fräs hackad eller pressad vitlök (egentligen tillsammans med hackad grön paprika eller paprikapulver men jag utesluter det då ja inte tål det) i smöret. När vitlöksdoften fyller rummet, tillsätt lite kokt ris, lite i taget. Alla riskorn ska få smak av vitlök och smör. När riset fått smak av tillsätt en burk kidneybönor med vatten och allt. När det mesta av vattnet avdunstat är det klart.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
#20 Det där låter sanslöst gott! Ska jag absolut göra!
här åt vi en veggovariant på shepards pie
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
det är riktigt gott, det blir ännu godare med stekt matbanan till och för den som äter och tycker om någon variant av creme fraiche.
Men kom ihåg att matbananen ska vara mogen dvs gul och inte grön innan du använder den. Och den söta smaken kan behövas lite tillvänjning till. Jag tyckte det var lite väl sött till maten första gången, andra gången det är ju helt ok, tredje gången osv det är riktigt gott. Mina föräldrar tyckte inte heller om matbanan första gången vi bjöd på den, men andra gången tyckte iaf pappa att det var riktigt gott. Man skalar den, och delar den längden i så långa bitar som ens stekpanna klarar av. Man steker den i het olja (ganska mycket olja). Det är fort klara, så det är sista man gör. Om man vill kan man låta dem rinna av lite, innan servering.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Här blev det et tunnbröd med papparrotsost på.
Vänliga hälsningar Stephan
Stuvade champinjoner i smörfrästa vitkålsblad serverat med kokt färskpotatis, grönsallad och rabarbermarmelad ( i brist på lingonsylt, men rabarbermarmelad fungerar bra, tror att rabarbermarmelad passar extra bra som tillbehör då man vill göra veg-varianter av vilträtter)
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Det blev färskt bakad dinkelsurdegsbröd med goudaost och pepparrotsost på.
Vänliga hälsningar Stephan
Lunchen igår bestod av pasta och en jättegod pastasås med tomat, champinjoner och en massa majs.
:)
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
Gårdagens lunch bestod av vegetariserade veganska fiskbullar i vegansk hummersås serverade med kokt potatis och kokta ärter.
Dvs jag använde TrevorS recept på veganska fiskbullar samt vegansk hummersoppa, men eftersom jag är vegetarian och inte hade varken soja-eller havremjölk/grädde så använde jag kovariantnen av desamma.
Blev gott och mättande, trevorS jag tackar och bugar. Nästa gång ska se om jag inte kan köpa hem havremjölk och testa den lite djurvänligare versionen
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Majspannkakor, proteinberikade med vita bönor.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Igår blev det en omelett med en massa kul grejor i. Lök, morot, vitlök, broccoli och spenat. Till det käkade jag lite färsk paprika. :) Mums!
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
Här blev det en macka med örtost och två bananer
Vänliga hälsningar Stephan
Sojakorvar med bröd
/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com
hade brottom och då blev det igen en macka
Vänliga hälsningar Stephan
Kantarellrisottto och kokt färsk majs. Mycket gott.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Det blev crêpes idag med veg. färs som fyllning :)
Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!
rödbetsbiffar och risotto, marinerad och stekt tofu.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Dagens lunch blev vegetariska pannbiffadr med klyftpotatis och hemlagad björnbärssylt istället för rårörda lingon. De smakade verkligen pannbiff! :)
Orignalrecept finns på http://nyndat.se/nblog/?p=560
och min variant hittar ni nedan eller på http://vegetariskmanad.bloggplatsen.se/
Min variant av vegetariska pannbiffar blev altlså
kokt ris
1 finhackad rödlök
1 finhackad vitlök
50g hackade hasselnötter
1 näve hackade solrosfrön
olivolja
1 ägg
ca 2 msk olivolja
salt och peppar efter smak
Blanda alla torra ingredienser väl. Blanda i olivoljan och ägget och rör om väl./Alternativt mixa ihop allt i en mixer.
Forma till biffar. Ta fram en stekpanna, ha i rejält med olivolja. Lägg på biffarna. Stek tills de får en fin färg.
Jag fick ihop 4 biffar varav 2 biffar räckte gott och väl till att mätta mig. Jag åt det med snabblagad björnbärssylt (se ovan) och klyftpotatis
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Risotto med gröna ärtor, fejcon och sojaräkor. Gott även om jag nog tycker att räkorna gör sig bättre i konsistens om man inte värmer dem.
vintersallad med savoykål, spenat, lök, tomater och potatis. God vinegrett till, ocg gembakat surdegsbröd till
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Anterrabae; hur länge håller sig savoykål hemma hos dig innan den blir dålig? Jag tycker att det är så otroligt gott, men huvudena är så stora för mig som bor ensam…
oh, förlåt sent svar. Jag har haft problem med ögonen och därför inte kunnat data som jag vill.
Tja savoykålen höll nästan lika länge som vitkål brukar göra, om man har den i kylen. De yttersta bladen eller snittytan kan torka något men minst ett par veckor. Ligger den fuktigt så möglar den. men torrt och svalt så håller den länge.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Anterrabae; okej, tack för svaret! (Hade glömt att jag frågade, men undrade fortfarande… )
jo jag förstår det, det var ju ett tag sen.
Jag hoppade dagens lunch, tog en frunch i stället och pizza till middag.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Anterrabae; ingen fara alls! =) Hoppas bara att du mår bättre nu!
Jo det är lite bättre, men långt ifrån bra. Men man får passa på när man orkar. Jag vet ju tyvärr inte om och när det vänder neråt igen. Prognosen är inte jättegod.
Dagens lunch var det.
Jag är ju inte jättebra på lunch. Jag föredrar sen frukost Men idag blev det i alla fall Potatisbullar med soya och pressad citron att dippa i och grönsaker till.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Hoppas på det bästa och att det löser dig så pass att du kan få vardagen att fungera ialla fall! =)
Lunch; nja, lunch äter jag sällan, sen frukost bestående av kaffe och rostat bröd… (Nästan hälsosamt =P )
VEgankorv från 7/11 :)
Inget, förutom vatten men en aning havssalt, lite surkålsspad och en oljehutt.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Idag blev det grönsaksmos med stekta seitanbiffar och sås. Till det hade jag broccoli och lite böngroddar. Måste säga att det kändes som en riktig lyxlunch, mums vad gott det var! :)
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
Sen lunch, eller tidig middag. Tomatsoppa med stekta champinjoner och pasta.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Matlåda från igår. Ostgratinerad broccoli, mums mums!
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
Pasta och soyafärssås. Jättegott!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Falafelrulle från pizzerian
_No way! Yes way!
Bättre idag - potatis-rödbets-lins-tomatsoppa toppat med lite rödlök och spenat. Mumma!
Tog bild, men kameran la av
_No way! Yes way!
soyafärssås, potatismos och grön sparris
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
osttortellini med wokad gröansaker och kokosmjölksås
Vänliga hälsningar Stephan
Inte mycket till lunch nu för tiden… blir snarare sen frukost och tidig middag samt kvällsfika.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Någon slags gratäng merd svamp i:D
♥ | Once a Jedhead, always a Jedhead | ♥
Union J and Jedward
Hade Sandwich idag med ost och curry.
Vänliga hälsningar Stephan
Tomatsoppa med pasta.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
I morgon ska jag göra zuccinibiffar: riv zuccini, blanda med mjöl, ägg, kryddor och ganska mkt hackad dill. "klutta ut" biffar i stekpanna med mkt olja. Till det ris och en vitlöksdipp på creme fraiche och pressad vitlök.
Det låter gott!!
Vänliga hälsningar Stephan
Ja det tycker jag med! Låter hur gott som helst.
Idag blev det spaghetti och linsfärssås, massor med grönsaker bla en vitkålssallad på färsk vitkål. Hur gott som helst.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
potatisbullar med lingonsylt och rivna morötter
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Pasta med "ruccolaröra" och stekt halloumi… mums! :)
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
middag tortelloni fyllda med sparris serverat med tomatsås
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Tomat&sellerisoppa med vitt vin.
_No way! Yes way!
Spenatlasagne, diverse sallader och andra röror. Gryta på potatis och kikärter med currysås. Lunchbuffe ute.
Middagen blev morotssoppa, på indonesiskt vis.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
veggokorv i currysås, ris, rivna morötter och gröna ärtor
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
chili sin carne
Bönsallad med blandade bönor, vitkål, lök och mycket anant. Hur gott som helst. hembakt bröd till.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Pesto pasta med stekt seitan och lite sallad till blev det igår. :)
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
Idag blev det grönsaksmos med bönor och kallsås med kapris. :)
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
Kokt potatis med lök och dill med morotsbiffar.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Quornbitar med grädde, curry, sambal oelek och vitlök med broccoli, paprika och vitkål.
Min rektor tycker jag ska leva på sallad i skolan tydligen så det blir ju till att ta med egen mat.
Tofu med vegansk beanässås och ris :)
#76 INTE OK, det måste gå att överklaga! Tror knappast att allergiker eller såna som inte äter vissa saker av religiös anledning behöver ta med egen mat. Stå på dig - såklart att du har rätt att få vegetarisk mat i skolan!
Här puttrar en bön o potatissoppa på spisen..det blir middagen förstås .Lunch idag var grekisk sallad.
Svamprisotto serverqt med en grönsallad med vindrucor. Kan verligen rekommenderas. Jag tycker själv att enbqrt risotto känns lite tungt och enformigt, men smakbrytningen i form av fräsha vindruvor blev det perfekt.
Nu var det inte jag som lagade lunchen denna gång. Men det här ska jag försöka komma ihåg det när jag är sugen på risotto.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Blev inte lunch idag, men väl sen kvällsmat i form av pepprig potatissoppa med citron, timjan och oregano.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Men vilka Goa grejer, och vackra bilder! Här är det knapert med just luncher.. Jag äter sen frukost, halvtidig middag och sen kvällsmat i stället. Har alltid funkat så. ;)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Rotfruktsgaletter, stekt brysselkål med lök, stekt potatis, kokt broccoli, kokt blomkål, grönsallad, rivna morötter.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Nudlar med massa chili och curry och vitlök
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Bidde rotfrukt- och grönsakssoppa idag (eller igår om man ska vara noga).
_No way! Yes way!
Spenat och fruktsmoothie med rejuvelac och havreflingor, nötter och mandel till.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Nygjord falafel med glasnudlar och tahini.
_No way! Yes way!