Annons:
Etikettlivsstil
Läst 14851 ggr
Sarah
1/30/12, 6:53 PM

Fysiskt illa om kött?

Blir man verkligen sjuk om man får i sig kött efter en lång tid utan? Läst igenom en del trådar där folk mått dålig då de råkat få i sig lite av misstag. Psykiskt eller fysiskt tror ni?

Jag fick i mig lite kyckling för… 12 år sen tror jag :) mådde så dåligt efteråt men är ganska säker på att det var placebo.

Annons:
[Moa-]
1/30/12, 7:22 PM
#1

Gällande mycket små mängder är det säkerligen placeboeffekten, dock är jag övertygad om att kroppen skulle reagera om någon efter 10 år plötsligt skulle få för sig att äta en stor stek…

[TrevorS]
1/30/12, 9:20 PM
#2

Visst kan man bli sjuk, för enzymerna kroppen bildar för att bryta ner får träna upp sig igen.

Ett exempel:

Du ser att de fått in en ny frukt du aldrig ätit innan, du köper hem den och äter. Var väldigt god men känner att det gör ont i magen, du kan bli svettig, må illa och vill bara ligga ner. Det var egentligen inte fel på frukten utan att din kropp inte var van vid den och visste inte hur man skulle hantera. - när man ätit den ett par gånger så går det bättre och kroppen vet hur den ska hantera den nya frukten.

Dock har kroppen lättare att hantera rött kött om man äter mycket svamp. Den faktan har jag fått från dietist och doktor. Då det har något med just den enzymen. Men det borde vara så att man inte ätit på 5-10 år innan kroppen slutar nästan helt att klara av att hantera men visst kan du bli sjuk om du inte ätit kött under något/några år också.

"Placebo" är också något som är vanligt att man vid tanken på att man kommer må dåligt eller bli sjuk, är man inställd på det blir det ofta så.

[Wera]
2/5/12, 8:57 PM
#3

Jag tror det är psykiskt, beror säkert på psyket också, men när jag för första gången åt en stor bit av godis med gelantin i (jag var typ 9 då, aldrig någonsin ätit kött, ens av misstag) då fick jag ont i magen och blev lite illamående - absolut inte psykiskt då jag inte tänkte på det alls, men min mage verkade inte tåla det då. Nu tål den det.

[pharfignewton]
2/6/12, 6:03 AM
#4

Det varierar säkert från person till person. Jag åt en tallrik laxmousse samt några bitar kyckling på fyllan efter en lång tids vegankost. Jag märkte ingenting förutom en konstig eftersmak. Får jag dålig andedräkt av mjölkprodukter. Jag har dock en väldigt tålig mage är inte speciellt känslig. Som sagt det beror nog på hur känslig man är både psykiskt och fysiskt. En del stressar ur totalt och andra kan ta det med ro.

storost
2/7/12, 8:38 PM
#5

Efter runt 9 månader, efter jag gick över till vegetarisk kost, var jag sugen på kött och jag köpte några skivor torkad skinka och åt den. Det var jätte gott. Men efter ungefär 10 minuter började jag att må jätte illa, min mage vände sig upp och ner och jag måste kräka. Efter detta inget kött igen.
Man blir inte sjuk, men ju känsligar man är, ju snabbare reagerar korppen mot någonting han inte vill ha längre.

När jag slutade röka för 17 år sedan, då var det ungefär lika. Efter nio månader var jag sugen på en cigarett som fan - men bara en kväll. Men jag har inte tagit ein cigarett och nästa dagen var inget sug kvar.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

[NeferNefer]
2/10/12, 12:52 PM
#6

Jag har varit vegetarian i snart 20 år. För ett par år sedan fick jag ett preparat som verkligen gjorde mig sjuk: det kändes som att mina inävlor brann! Jag fontänspydde och hade diarré i ett par dygn innan jag blev bättre igen. Det enda jag hade tagit som var annorlunda mot det jag brukar äta och dricka, det var det där preparatet. Jag kollade innehållsförteckningen. Mycket riktigt, det innehöll extrakt från djur.

De enzymer som bryter ner kött försvinner efter ungefär tio år av vegetariskt liv, har jag hört. Vet inte om det stämmer, men efter min upplevelse är jag beredd att tro på det. Hade jag kollat innehållsförteckningen innan jag tog det hade jag undvikit det, men jag gjorde inte det och visste inte att det var köttextrakt i. Det var således ingen psykologisk reaktion från min sida.

Annons:
Stormblomma
2/14/12, 10:30 PM
#7

En väninna till mig fick efter rätt många år som vegetarian för sig att hon skulle börja med vitt kött igen. Hon skulle försiktigt börja gå över på kyckling men efter första måltiden blev hon fruktansvärt dålig. Riktigt riktigt dålig. Så hon lade de planerna på hyllan. Eller i soporna kanske man skall säga ;)

Med vänliga hälsningar
Sandra och flocken

http://wingforsflocken.blogspot.com/

Intehärutandär
12/10/12, 12:54 AM
#8

Jag har varit vegetarian i 25 år och får fruktansvärt ont om jag t ex får i mig kycklingbuljong via någon vänlig själ som använt det i vegetarisk kost.

tlover
4/9/13, 3:58 PM
#9

Jag tror min IBS mage inte tål kött i alla fall rött kött, men de enda "bevisen" jag har är

1: min mage blev bättre av att bli ovo-veg (men då uteslöt jag ju mjölk också så det kan vara det???)

2: i början var jag fake-ovo-veg då åt jag vilt och viltfångad fisk som inte gått "genom" nån affär. Jag hade främst tänkt det som en övergång.

Jag själv lagade bara ovo-veg mat men varje gång jag blev bortbjuden (även hos folk som lagar underbar veg mat tex min mor) så blev det typ, älgstek, aborre eller liknande. min mage var alltid hemsk efter det och då tyckte jag ändå inte synd om djuren (gick över till veg kost av miljöskäl)

Men då har jag ju IBS också

l'm back

Upp till toppen
Annons: