Näringslära

Är kaviar vegetariskt?

2012-06-16 15:02 #0 av: Rönisch

Funderade på en sak, man räknas som ovo-vegetarian om man äter ägg, borde det i så fall inte vara "ok" (nu måste jag använda fack här Tungan ute) att även äta kaviar om man klassar sig om ovo-veg? Det är ju också ägg fast från fisk.

En tanke som slog mig bara!

Anmäl
2012-06-16 15:10 #1 av: DeniceP

Det finns vegetarisk kaviar Glad

/ Denice, Oddpaws Råttuppfödning
Bloggar på Tassliv, hur det är att leva med tre hundar och övriga djur!

Anmäl
2012-06-16 15:20 #2 av: Rönisch

#1 Jag syftade på äkta kaviar, antar att du menar någon substitut? Glad

Min tanke är att kaviar inte borde ätas av vegetarianer eftersom fisken dödas för att få fram kaviaren, ägg däremot kommer inte ens att bli något djur utan är något hönan lägger naturligt.

Tyckte bara det var en lite lustig tanke eftersom ovo-vegetarianer ska kunna äta ägg, dock säger inget vad för slags ägg det ska vara, slog mig eftersom brorsan åt ägg med kaviar idag haha..

Anmäl
2012-06-16 18:28 #3 av: [Moa-]

Jag äter inte kaviar, för mig är gränsdragningen solklar på vad som är okej och äta och inte, måste du döda djuret för att framställa produkten i fråga, så är den ej okej för mig att äta... Som Synwhore skriver finns det tångkaviar (som är som riktig kaviar ej typ "Kalles" och "Svennes").

Därför är mjölkprodukter för mig acceptabelt, men ej animaliskt löpe.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.