Annons:
Etikettmiljöfrågor
Läst 1976 ggr
Sarah
12/21/12, 7:40 PM

Första artikeln...

… i min avhandling :) Köttskatter i sverige.

http://pub.epsilon.slu.se/9294/

Annons:
Ulf-S
12/22/12, 5:19 PM
#1

Skatter kan ofta slå fel, men så länge de är genomtänkta kanske de kan ge resultat… Om man ensidigt straffbeskattar kött, oberoende av framställningsmetod, undrar jag däremot vilka motiv som ligger bakom. Gräsbeteskött kan t.ex. binda större volymer växthusgaser än det orsakar.

Jag kan personligen tänka mig en straffbeskattning på alla typer av miljöskadlig mat, vare sig det är animalier eller vegetabilier. Risodlingarna i världen orsakar t.ex. enorma mängder växthusgaser.

Grattis till att första steget är avklarat, Sarah!

Sarah
12/22/12, 7:04 PM
#2

Om du läser hela så ser du att naturbeteskött är exkluderat :)

Tack :)

Sarah
12/22/12, 7:05 PM
#3

Jag ser det inte som en straffskatt, det är en pigouskatta där man tar betalt för utsläppen. Rent pricipiellt skulle det gälla allt vi konsumerar, dock är kostnaden för kött högre än för det mesta annan mat.

Upp till toppen
Annons: