2013-01-16 23:39 #0 av: kelfwing

Tiberino är ett italelienskt företag från slutet av 1800-talet och på många av deras produkter står det lämpligt för veganer (och därmed även för vegetarianer) trots att det inte är ett vegoföretag.  Produkterna går att hitta följande stockholsmbutiker ICA Skanstull, ICA liljeholm, Sabis Fältöversten, ICA Folkungagatan och Daglivs på Fridhemsplan. Kanske finns de även i andra delar av landet.

De har flera produkter som är klar för tillagning som olika pasta-och risottorätter.

Tiberinos produkter består av råvaror som sol- eller lufttorkas på naturlig väg och produkterna är helt fria från konserveringsmedel, färgämmnen och kemska smaksättninger.  Efterosm produkterna är torkade är de också bra stapelvaror då de håller längre.

Tillagningen sker på följnade sätt: Häll olja i en stekpanna. I med hela innhållet  (pasta, grönsaker, kyrddkor). Koka detta i 6 dl vatten tills vattnet kokat in.  Detta tar max 20 minuter.  Tycker du ändå att tillagningen låter krånglig, kan du titta på deras hemsida hur klara för tillagning-produkterna ska lagas till:http://www.tiberino.com/klara.htm

Gabriella Ternerborg på vegokoll har testat Risotton med Karl Johansvamp och tryffel.   Hon tycker att den vär väldigt god och krämig

Andra produkter i tiberinos sortiment är baljväxter, inlagda grönskaer, kakor, marmelader

Själv undrar jag om detta kan vara något att tipsa ICA att ha med sin bassortiment (speciellt laga klar- rätter, då det är ont om sådana produkter på den svenska marknaden)