Recept: Efterrätter och snacks

Ditt sötaste trick

2013-01-21 16:21 #0 av: kelfwing

Något sött/gott kan väl alltid slinka ner.  Så tipsa om ditt favortsnack, favoritefterätt, favoritkaka eller favoritgodis.

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Anmäl
2013-01-21 16:24 #1 av: yoanna

oooh, följer :D

Anmäl
2013-01-21 16:26 #2 av: kelfwing

Yoanna, har du något sötetips som du kan vi kan kicka igång- tråden med?

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Anmäl
2013-01-21 16:28 #3 av: yoanna

nää tyvärr inte faktiskt. men skulle verkligen behöva det just nu Obestämd

Anmäl
2013-01-21 16:28 #4 av: yoanna

Det enda jag brukar äta är ju choklad, men man tröttnar efter ett tag. jag vill ha något varierande

Anmäl
2013-01-21 17:02 #5 av: Aribigga

Något som jag tycker är sjukt gott som snask är att dippa gurkstavar :)

Anmäl
2013-01-21 18:15 #6 av: yoanna

#5 Vad är det du brukar dippa dom i för något? :)

Anmäl
2013-01-21 19:31 #7 av: Aribigga

Vanlig dipp, som man köper i affären och blandar med gräddfil :)

Anmäl
2013-01-21 20:44 #8 av: kelfwing

Bra tips, aribigga

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Anmäl
2013-01-21 23:50 #9 av: kelfwing

En god men nästan borglömd efterrätt i våra dagar är  lingonpäron. Den passar perfekt såhär i vintertider.

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Anmäl
2013-01-22 01:06 #10 av: veggie4every1

Kolakakor, knäck, chockladbollar, allt vegan förstås Glad

Snart blir det att baka semlor, mmm....Tungan ute

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2013-01-22 05:36 #11 av: kelfwing

Två klassiska bananefterrätter är ju ugnsbakad bananer med choklad och "glass" på frysta bananer.

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Anmäl
2013-01-27 22:07 #12 av: yoanna

Ville bara tipsa alla om Sia's mango sorbet, sååå underbart god och med persika-halvor till är det gudomligt gott. Det godaste jag ätit på länge! KyssSkrattande

Anmäl
2013-01-28 05:57 #13 av: kelfwing

tack för tipset, yoanna!

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Anmäl
2013-06-17 15:07 #14 av: Josse5233

Olika former av pajer är alltid gott! :) Blir supersmarrigt med lite havregryn i smeten. :)
Chokladbollar är alltid enkelt att göra. :)

Anmäl
2013-06-20 22:58 #15 av: Sarah

Har aldrig sött hemma, men blir det akut blir det bär med havregrädde och socker, sånt har jag alltid :P 

Anmäl
2013-06-26 08:01 #16 av: tlover

bakverk är ju lätt att göra lakt-ovo eller rent utav helt veganskt (jag gör ju mjölkfritt och då är det lätt hänt att snubbla över äggfria recept där man bara konverterar bort mjölken) tex muffins (med ägg) eller havrekakor (veganska). bär, frukt el rabarber (vilken dom nu hör till) är ju snabbt och enkelt att göra. Bananglass är gott och enkelt. Chokladbollar med banan ist för smör är supergott.

Fuskgjord matchaglass gärna tillsammans med havrekakor el vaniljglass är gott nu på sommaren.

Veganska Micro brownies blir det om det är akut också.

nu låter vi jätteonyttig men till mitt försvar köper vi sällan godis m.m. utan gör det helldre själv Oskyldig

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2014-10-26 21:54 #17 av: vegeromanoff

Jag har kommit på att det är urgott att smälta lite jordnötssmör i micron, sedan doppa med gurk-eller morotstavar. Funkar både om man har veganer på besök och för vegetarianen i sig själv Skämtar

Anmäl
2014-11-22 23:06 #18 av: Saga85

Varm choklad på havremjölk, kakao, lite socker och ingefära. Nom nom. Mycket godare än tråkig oboy/ögonblink. 

Och päronhalvor med mintchoklad, som man kör in i ugnen och låter smälta. Är även en sucker för ingefäragodis och sesamkakor.

Anmäl
2014-12-08 18:46 #19 av: Lustgas

Chokladgröt, mmm. Åt det till frukost imorse, gjort på 1 dl fiberavregryn, 2 tsk kakao, salt samt lite kanel och ingefära. Clementinklyftor därtill för att få till lite sötma, men man kan säkert tillsätta socker, honung eller annan sötning om man nu känner för det. Eller ååh, äppleklyftor stekta i honung med massa kanel på är ju himla gott det också. 

Anmäl
2014-12-09 09:41 #20 av: Lavine

De här är goda. Från boken Raw Fast Food. Det där med blåbären kan man hoppa över, men det blir en läcker ljuslila effekt så det passar bra om man ska bjuda på dem. Veganska, beroende på hur man ser på honung, men i så fall kan man väl söta på annat sätt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.