2013-02-20 08:53 #0 av: kelfwing


Förra terminen införde Östhammars kommun i Uppsala län ett vegetariskt alternativ för alla skolbarn.  Dock togs detta alternativ bort innan vårterminen började pga att mer mat slängdes.

Men den vegetariska maten kanske ska få en ny hans.


Annelie Wallén som är måltidschen i kommun säger att den vegetariska maten infördes på menyn eftersom  köttproduktionen är mer tärnade på miljön än vegetarisk mat.Hon infomerar också om att skolbarnen nu säger att de saknar ett alternativ.   Den vegetariska maten fanns i ett halvår som ett test.  Hon säger också att det kan vara en vanesak att lära sig att äta mer vegetariskt.   


Frågan ska nu diskuteras ordentigt på kommunens skolor.  Annelie Wallén säger att intentionen är att återinföra den vegetariska maten. Men att då ska de informera än de gjorde förra terminen. Förra terminen skrev de bara in det på matsedle.

- Och nu säger skolbarnen att de saknar ett alternativ. Altenativet hade funnit i ett halvår, som ett test. Det kan vara en vanesak att lära sig äte mer vegetariskt, menar Annelie Wallén.

Närmast ska frågan diskuteras ordentligt på kommunens skolor. Det räcker inte att en skola är positiv till vegetariska alternativ.

- Vår intention är att återinföra alternativen men om vi ska göra det tänker vi informera mer än vi gjorde senast. Egentligen skrev vi bara in det på matsedeln, säger Annelie Wallén.


n

Källa: Uppsala fria

Läs hela artikeln här: http://www.uppsalafria.nu/artikel/96453