Matprat

Oreo fasar ut kakaokex med vasslepulver.

2013-04-04 21:05 #0 av: kelfwing

Har du hört/läst ryktet  att Oreos kakaokex  inte längre innehåller vassle och undrat om det stämmer då informationen på deras hemsida inte överenstämmer med denna information.

Vassle

Vassle kan teoretiskt både vara lakto-vegetariskt eller inte vegetariskt.   Vassle är rester från tillverkningen av löpe.  Eftersom det inte står i innehållsförteckningen om vasslen är gjord från animaliskt löpe eller vegetabiliskt löpe så anser många att vassle inte är vegetariskt.

Oreos kakaokex med vaniljkrämsfyllning innehöll förut vasslepulver. Dessa fasas nu ut ur sortimemtet för att bereda plats för en vegansk variant.  Då det är en utfasningsperiod gäller det att läsa på innehållsförteckningen på paketet i din affär för att avgöra om de är de "gamla" kexen med vasslepulver eller de nya veganska.

Anledningen till att Oreo har kvar den gamla ingredienslistan på hemsidan är just att de gamla kexen finns kvar i  upplopp.

Observera dock att det nya veganska kexen tillverkas i samma fabrik som kakor med mjölkprodukter så de kan därför innehåll spår av mjölk.

Källa: pintomagasin.se

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Anmäl
2013-04-05 10:38 #1 av: TatsuOni

Härligt med företag som byter upp sig från vassle!:) Hoppas fler företag följer deras exempel!

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.