2013-05-11 07:04 #0 av: kelfwing

Den colombianske senatens femte kommite har godkänt ett lagförslag för att stoppa  anvädningen av djur på kringresande cirkusras.a

Lagförslaget  Bill 244, 2012, introducerades av Senator Juan de Jesús Córdoba och sötds av senator Camilo Sanche, Rep Hugo Velasuez och ordföröandi Reprsanthuset Augsot Posada förbjuder användningen av djur i cirkusara. 

Bill 244, 2012, introducerades av Senator Juan de Jesús Córdoba och stöds av senator Camilo Sanchez, Rep Hugo Velasquez, och ordförande i representanthuset Augusto Posada, förbjuder användningen av djur i cirkusar. Propositionen har brett stöd från allmänhetete, ett antal colombianska myndigheter, kändisar och organisationer.

Peña sa, "Vi uppmanar godkännande av detta viktiga initiativ. Det är inte motståndare till cirkusar, vi vill se mer humana shower till förmån för djuren, de människor som arbetar på cirkusen och allmänheten. Publiken kan njuta av begåvade mänskliga föreställningar, och klipp ut lidande. "

"ADI undersökning förskräckte allmänheten och exponerade: missbruk av elefanter, tigrar, ponnyer, lamor och chockerande, en äldre kvinnlig schimpans skrika när hon upprepade gånger slagen i ansiktet och slagen med en kedja. Hundar, tigrar och en häst visade onormalt, stereotypt beteende, vilket indikerar att lida på grund av fattigdom. "

ADI :s vd vd Jan Creamer sade, "Folk är chockade eftersom varje gång vi har skickat våra utredare att arbeta undercover i cirkusen industrin, har de funnit övergrepp.

Källa:  PETA

Läs hela artikeln här (obs! den är på engelska) :http://www.nst.com.my/latest/columbia-to-end-use-of-animals-in-traveling-circuses-1.275130