2013-06-06 09:53 #0 av: kelfwing

Om du tycker som jag att djur ska lida inte för vår underhållnings skull så skriv på. Nedan kan du läsa på svenska vad djuren i akvarium får utstå för att vi ska kunna roa oss med att titta på dem och vad några andra länder har gjort för att motverka detta.

Betongtäckta bassänger kan aldrig med den godaste vilja efterlikna oceanen. De kan definitivt tillgodose djurens fysiska eller psykologiska behov.
Delfiner tillhör havet där det normalt simmar mer än 16 mil om dagen, vilket det ju uppenbart inte har möjlighet till i något delfinarium. 

England har stängt ner sina havsdjursutsätllningar. Brasilien har gjort det olagligt att använda marina djur för underhållning. Israel förbjöd importering av valar och delfiner i syfte att använda i marina pareka. South Carolina förbjöd val - och delfinutställningar. Som svar på publikens aversion beslöt Virgina Beach City Council att stoppa sina planer på att bygga en 55 miljoner dollars bassäng.

Infångade v marina djur är så grymt att många delfiner dör från drunkning, chock, lunginflammation och lungaspiration.. 

Det spelar ingen roll hur "naturtrogen" anläggningen är, eftersom aldrig kan replikera naturen och därmed aldrig uppfylla djurens naturliga behov. 

Vilda delfiner lever till de blir 50 år gamla. De som lever i fångenskap brukar inte överleva sina tonår. Hälften av alla infångade delfiner dör inom två år. De som överlever sina första två år i fångenskap har en medellivslängd på 5, 8 år. De sociala delfinerna blir galna när de försöker kommunicera genom ekolodisering och ekoljudsvågorna i bassängen skapar bumerang- efterklanger som bokstavligen studstar tillbaka på dem. Så de kan inte kommunicera med varandra som de brukar.

Många akvarium har ständigt i lager Pepto- Bismol för att behandla magsår hos djuren. Klorinerade bassänger kan orsaka blindhet och ge smärtsamma hudsjukdomar hos delfiner.
http://www.change.org/en-GB/petitions/ocean-park-hong-kong-phase-out-and-close-down-your-dolphin-exhibit