Matprat

Vegomaten i Luleå: Här hittar du den

2013-06-06 20:19 #0 av: kelfwing

Luleåbor: tipsa om oss fler ställen där vi kan avnjuta/köpa veg.mat

Caféer: 

Café Symphonei (Skomagargatan 10, Luleå)

Här finns en salladsbuffe´som är helt vengask utöver några salladsdresingar. Blandkostar får för omväxlingens ksull här säga till i kassan om de vill äga något dött djur (kyckling, skinka) till salladenen.  På salladsbuffén finns olika bönsallader, vndolamr, bulgur, görnsaker med mera. Soppa ingår i buffen och den är ofta veganska. Sopporna är tydiig märkta om de innehåller komjölk eller inte.

Restauranger


Chowkeng (Stationgsgatan 27, Luleå)

Chowkeng är en indiska/koreansk/kinesisk restaurang av blandkostartyp. I den kinesiska och indiska menyn finns flera veganska rätter. Kom dock ihåg att fråga ordenligt och vara extra tydligt då ostronsås står med den i den vegetariska kinesiska menyn.

 

Folkkök Luleå (Föreningsgatan 7, Luleå) http://www.veganlule.blogspot.se/

Ungefär 1 gång i månaden är veganskt folkkök på Föreningsgatan. Då serveras veganska rätter och ibland också en efterätt för runt hundralappen.   För att få reda på när, vad och hur gå in på veganlule.blogspot. com. Observera att det är kontanter som gäller.

 

Koji Sushi & Te (Stationsgatan 29) http://www.koji.se/

Koji Sushi & Te är en japansk blandkostrestauang. De har bra vegetarisk sushi: Inar, avokado, paprika, shitake m.ed. Vegetarisk misosoppa finns också. Om du väljer vegetarisk kombo så säg till att du inte vill ha omelett.


Pizza corner

Corner är ett snabbmatsställe som har  vegansk pizza och fafalefel på menyn. OM du beställer falafel kom ihåg att be om endast tomatsås.


Sushibar (Storgatan 10, Luleå)

Sushibar är en sushirestaruan som har några olika vegenska makirullar på menyn och några nigiri (sötpotais, inari, shitake m. m.


Källa; veganistan.

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Anmäl
2013-06-06 22:19 #1 av: [Amadina]

Åh, perfekt! :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.