Livsstil

Hur blir man vegetarian i köttälskande familj?

2013-06-09 14:10 #0 av: klarajoh

Jag har funderat ett bra tag på att bli vegetarian av många skäl och känner nu att jag inte vill fundera på det längre utan bli det. Men jag har ett problem. Min familj älskar kött och äter nästan kött till varenda måltid. Jag pratade med mina föräldrar om att jag vill bli vegetarian och dem sa att jag får bli det när jag flyttar hemifrån för de har varken tid eller pengar till att köpa/laga både vegetarisk mat och deras mat. Jag kan inte bara skippa att äta köttet för då finns det i princip ingen mat kvar... Men jag vill inte vänta tills jag flyttar hemifrån. Jag vill inte äta kött längre. Hur ska jag göra?

PS resten av min familj kommer aldrig gå med på att äta vegetariskt

Anmäl
2013-06-09 14:12 #1 av: Emo

Köp själv och laga din mat själv. Då bestämmer du själv vad du äter.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2013-06-09 14:16 #2 av: klarajoh

#1 det har jag tyvärr inte råd med

Anmäl
2013-06-09 17:16 #3 av: slarvigt

Om du köper linser och bönor att ersätta köttet med så kostar inte det många kronor. Man kan köpa både bönor på burk och torkade som man blötlägger och kokar själv. De torra brukar vara superbilliga och man får myyyyycket. Sedan blir det ju torftigt utan speciellt mycket grönsaker, men det gäller väl när man äter kött också tänker jag :P 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.