"Off Topic"

Lite frågor

2013-10-07 08:17 #0 av: nlinds

Jag har nyligen gått över till att bli vegetarian igen. Jag var vegetarian för ca 2 år sen, åt inte kött osv på ett år (så det är ett år sen nu). Varför jag började äta kött igen var för att min pojkväns familj (som jag flyttade till av olika anledningar) hade jätte svårt att anpassa sig. Hans mamma lagade oftast mat, och hon stoppade i köttbuljong i mina soppor/köttfärssås, och det fick inte jag veta förens ett tag efter...
Iallafall så hade jag tänkt att försöka nu när vi bor själva. :)

Men jag har en fråga.
Det finns ju endel som kallar sig vegetarian fast dom äter fisk och skaldjur, är det rätt ? Eller heter det egentligen något annat ?


Anmäl
2013-10-07 10:42 #1 av: decembercelsius

Man är inte vegetarian om man äter fisk och skaldjur Funderar Men dom som ändå tror det kallar sig pescetarianer, alt demi-vegetarianer.

Medarbetare på Vegetariskt Ifokus


Anmäl
2013-10-07 10:47 #2 av: nlinds

#1 det var det jag misstänkte. Hur som helst ska jag undvika allt som har med kött att göra.

Anmäl
2013-10-10 15:13 #3 av: Fialialej

Jag tycker egentligen inte man behöver kalla sig nånting. Oftast är det ganska lönlöst att tala om för någon att man är vegetarian. Man får liksom ändå berätta vad man äter och inte äter om nån ska laga mat till en eller om man är på restaurang och ska specialbeställa.

Det där bekymret med vad man ska kalla sig tror jag ofta försvinner när man blir mer trygg med sin identitet och inte behöver placera sig i fack.

Generellt: Äter man inte djur är man vegetarian. Äter man djur är man inte vegetarian. Det är ganska enkelt. 

Anmäl
2013-10-11 06:32 #4 av: Aribigga

#3 Jag håller med dig. Med tanke på att många tror att vegetarianer äter både kyckling och fisk är det bäst att kolla innehållet själv.

Folk har en tendens till att kalla mig vegetarian trots att jag inte är det. Jag äter väldigt sällan kött, jag köper aldrig kött själv och undviker det till största grad men blir jag bjuden på något kan det hända att jag äter ändå. Frågar någon säger jag inte vegetarian, jag säger bara att jag helst inte äter kött. 

Anmäl
2013-10-11 08:37 #5 av: nlinds

#3 Jag menade inte på att jag inte är trygg i min identitet. Jag känner inget direkt behov att säga att jag inte äter kött så vida jag inte ska äta med bekanta osv. Men jag var nyfiken och undrade eftersom  endel som äter fisk/skaldjur kallar sig vegetarian ändå, det tyckte jag var lite förvirrande.
Däremot KAN jag äta fisk, om jag måste. Men det är inget jag själv vill tillaga helt enkelt.

Anmäl
2013-10-12 18:07 #6 av: Fialialej

#5 jag menade mer generellt. Vet ingenting om dig eller hur gammal du är heller. Det där med att söka identitet är dock något ganska intressant och väldigt vanligt. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.