Miljöfrågor

Smör vs margarin

2013-11-04 21:39 #0 av: Dierpmis

Jag har ett dilemma och jag tänkte nog mest kolla vad ni här inne tycker om det. 

Jag vill inte på stödja mjölkindustrin så av den anledningen skulle jag välja margarin. Men, problemet ligger i att jag vill ha "äkta vara" om man kan kalla det så. Vill ha så rena produkter som möjligt. Förr ville jag bara använda äkta smör eftersom jag vet vad det innehåller. 
Margarin innehåller mycket "skit" och är inte det minsta bra för miljön. 

Samtidigt som jag inte vill stödja mjölkindustrin så vill jag inte heller stödja den enorma skövlingen av regnskog. 
Steker gör jag oftast i rapsolja men vad ska jag använda vid bakning? Vad ska jag ha på knäckebrödet?

Hur tänker ni kring detta?

Anmäl
2013-11-04 22:31 #1 av: slarvigt

Ofta kan man ju baka med olja också? På mackan kan man ha någon form av nötsmör eller avokado. Det är förvisso mycket dyrare. På mjuk macka har jag ofta bara olivolja.

Anmäl
2013-11-04 22:36 #2 av: Dierpmis

Jo visst kan man baka med olja men hur gör man i dem recepten där fettet ska vara kallt och hårt då det tillsätts? 

Lite dyrare ja, på senaste tid har jag enbart haft tartex på knäckebrödet. Blir dock lite ledsen över att det innehåller palmolja. 

Anmäl
2013-11-04 22:59 #3 av: slarvigt

http://veganen.blogspot.se finns ett recept på smör att ha på macka. Har dock inte provat det. Bakar gör jag inte så ofta heller så jag vet inte riktigt, tänker bara på att kokosolja väl är hårdare? Återigen även dyrare dock och kanske inte funkar på samma sätt?

Anmäl
2013-11-07 10:05 #4 av: tlover

Jag gör såhär. På allt jag kan använder jag olja istället för margarin (pajdeg, mjuka kakor, stekning etc) till det jag inte kan använda olja använder jag mjölkfritt margarin (småkakor, kantareller etc däremot steker min man nästan bara i margarin)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.