Annons:
Etikettmiljöfrågor
Läst 2209 ggr
Dierpmis
2013-11-04 21:39

Smör vs margarin

Jag har ett dilemma och jag tänkte nog mest kolla vad ni här inne tycker om det. 

Jag vill inte på stödja mjölkindustrin så av den anledningen skulle jag välja margarin. Men, problemet ligger i att jag vill ha "äkta vara" om man kan kalla det så. Vill ha så rena produkter som möjligt. Förr ville jag bara använda äkta smör eftersom jag vet vad det innehåller. 
Margarin innehåller mycket "skit" och är inte det minsta bra för miljön. 

Samtidigt som jag inte vill stödja mjölkindustrin så vill jag inte heller stödja den enorma skövlingen av regnskog. 
Steker gör jag oftast i rapsolja men vad ska jag använda vid bakning? Vad ska jag ha på knäckebrödet?

Hur tänker ni kring detta?

http://erjfoto.se/

Annons:
slarvigt
2013-11-04 22:31
#1

Ofta kan man ju baka med olja också? På mackan kan man ha någon form av nötsmör eller avokado. Det är förvisso mycket dyrare. På mjuk macka har jag ofta bara olivolja.

Dierpmis
2013-11-04 22:36
#2

Jo visst kan man baka med olja men hur gör man i dem recepten där fettet ska vara kallt och hårt då det tillsätts? 

Lite dyrare ja, på senaste tid har jag enbart haft tartex på knäckebrödet. Blir dock lite ledsen över att det innehåller palmolja.

http://erjfoto.se/

slarvigt
2013-11-04 22:59
#3

http://veganen.blogspot.se finns ett recept på smör att ha på macka. Har dock inte provat det. Bakar gör jag inte så ofta heller så jag vet inte riktigt, tänker bara på att kokosolja väl är hårdare? Återigen även dyrare dock och kanske inte funkar på samma sätt?

tlover
2013-11-07 10:05
#4

Jag gör såhär. På allt jag kan använder jag olja istället för margarin (pajdeg, mjuka kakor, stekning etc) till det jag inte kan använda olja använder jag mjölkfritt margarin (småkakor, kantareller etc däremot steker min man nästan bara i margarin)

l'm back

Upp till toppen
Annons: