Allmänt

Julskinka - Astrid och aporna?

2013-12-14 16:46 #0 av: [Kajsa91]

Detta är min tredje jul som vegetarian och trött på att bara äta macka, potatis och någon sojakorv på julen och minns att jag hört att Astrid och aporna har en julskinka. Var får man tag på den ifall affärerna där man bor inte säljer något från dom ens?

har sett en prickekorv av Astrid och aporna i en stad 6mil härifrån men det är också allt. Men får kanske ringa sen affären på måndag och se om dom har den hemma så får man väl åka iväg.

någon som provat skinkan! är sen god? :)
Kan tänka mig att den är god eftersom man ska ha senap och allt sånt man har på en vanlig julskinka ^^ men är den god kall sen då?

Anmäl
2013-12-14 17:00 #1 av: [Moa-]

Jag äter allt som skall motsvara julskinka kallt, Astrid och Apornas sk*nka är helt okej, men inte så mycket mer. Jag har även gjort egen på mixade qournfilér den var enligt mig bättre och långt mer prisvärd.

Jag skippar vad som kallas julmat klassiskt, och gör egen mat som jag finner god istället och har en egen jultradition med sådant som jag anser är gott istället. Smördegsinbakad fetaost och ädelost, filodegsciggarer med bladspenat och fetaost, köttfärspiroger är några av mina julmaträtter. När de andra gör janssons så är det ju endast att göra en mindre form utan fisk, och coctailkorven är faktiskt god (dock bör man ej stödja hälsans kök då de från Israel och ej kan garantera att tillverkningen ej sker med koppling till bosättningarna vad jag förstått).

Anmäl
2013-12-17 07:11 #2 av: Fridaosx

har även hört folk som gjort kålrots"skinka". den verkar vara god, har dock aldrig själva smakat/gjort!

http://veganmage.se/2008/12/16/vegetarisk-julskinka-approved-by-katta/

dock tycker jag astrids skinka är mycket god! griljeras som du nämnde med senap och så. dock faller den ju inte alla i smaken - sambon som är van vid grisskinka tyckte inte om den. 

själv såg min talrik ut såhär förra året, kanske lite torftig men det var gott!Anmäl
2013-12-17 14:56 #3 av: Fridaosx

åhå, insåg just att Seitanfoods har skinka man kan beställa!! dock finns det en minimun beställningspris (tror det ligger på 500kr) och leveranstiden varierar beroende på var man bor

http://seitanfoods.nordicshops.com/category.html/storpack

Anmäl
2013-12-17 16:02 #4 av: kelfwing

På vardagsmatad och på vegenen.blogspot finns recept på hur du gör din egen vegetariska skinka.

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Anmäl
2013-12-17 18:37 #5 av: veggie4every1

#2 Hur länge har du den i ugnen?

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2013-12-18 17:25 #6 av: Fridaosx

allvarligt talat minns jag inte! (läste tråden du skapade om detta) som sagt berättar ju kartongen lite diffust. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.